onsdag den 22. juni 2016

Farvel til sommerfavoritter

Det er nogle år siden jeg fandt ud af, at jeg ikke længere kan tåle friske ærter og fersken.

Nu er turen også kommet til kirsebær. Fik et lille bær i fredags og min mund og hals kløede i næsten en time derefter. Så ubehageligt.

Så listen over krydsallergier bliver længere og længere for mit vedkommende. Det er i sandhed rigtig øv. For mine sommerfavoritter er jo netop: vandmelon, jordbær, ærter og kirsebær. 

Jeg er jo også blevet allergisk overfor el. Til gengæld fik jeg opklaret, hvorfor jeg er blevet det. Det er birkepollen-allergien, der gør at der støder flere ting til. De ligger alle i samme gruppe.
Undtagen de fordømte ærter. Det er græssets skyld. 

Jeg håber godt nok ikke, at listen bliver udvidet meget mere. 

12 kommentarer:

 1. Ej, det er bare træls! Jeg oplever selv det samme, altså at det er ting, som man pludselig ikke længere kan tåle. Jordbær. Ananas. Visse ting med en bestemt slags hævemiddel. Heldigvis endnu ikke kirsebær, men det er muligvis en stakket frist.... Håber ikke din liste bliver længere!...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - min verden går seriøst under, hvis jeg får allergi overfor jordbær. Så vil jeg gå så langt som at overveje en hormonsprøjte! ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Æv! Jeg (og Donnaen) kender det også. Listen bliver længere og længere. Nu kan hun heller ikke tåle hyldeblomstdrik. Det gik fint sidste år. Jeg kan tåle mørke kirsebær, men ikke lyse, røde æbler, men ikke grønne. Jojo, det er for viderekomne. Æv igen :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - ja det er sgu æv... især det der med, at der hele tiden kan komme en 'joker' og rokke ved listen - fra år til år. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Hvor surt!!
  Det burde kun være usunde ting, som var på den liste - så giver det lidt mere mening:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - det ville i hvert fald give mening for min vægt, hahaha... Kh. Birgitte

   Slet
 4. Sikke træls for dig:) Jeg er heldigvis ikke allergisk kun over for penicilin (tror ikke det er stavet rigtig) men det er det eneste. Ingen af mine børn er allergiske heldigvis:o) Vi er heldige.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - min ældste er gået fri indtil nu og yngste slæber rundt på noget græs og birkeallergi, så han kommer nok i farezonen senere hvad angår fødevarer. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Arj hvor er det bare øv, Birgitte. Ikke helt fair, faktisk. Håber din liste har toppet - og at noget af det måske trækker lidt i land igen. Se, det er er en god tanke! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - det kan svinge fra år til år, det ved jeg af erfaring. Men det måtte gerne være lige som mit syn, der er på vej mod normalt! Kh. Birgitte

   Slet
 6. Åh, hvor jeg kender det! Min liste ligner din - bortset fra, at jeg er ok med vandmelon i år. Og jordbær fungerer mærkeligt nok bedre for mig, hvis jeg spiser dem med mælk eller fløde - det er som om, det tager kløen lidt. Friske ærter, ferskner, blommer og hasselnødder, derimod ... Mein Gott! Jeg klør jo som besat, hvis jeg sætter tænderne i noget af det. Til gengæld er det som om, jeg er blevet mere tolerant over for æbler. Så måske listen ikke er endelig, men 'bare' skifter år for år ...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - jamen, det er jo så træls, at man aldrig rigtig ved, hvad der er ok og hvad der ikke er. Mit skifter også fra år til år. Sidste år var kirsebær fine, men i år! Ja, du kender det, man klør som besat. Kan slet ikke overskue, hvis det også skal komme til grøntsager. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...