lørdag den 11. juni 2016

Pippen

Denne uges udgave af lokalavisen byder på et indlæg om støj fra mig. Du kan også læse det online her.
For tiden bliver jeg vækket ret tidligt af noget »støj«. Det er godt nok fuglenes højlydte pippen, der gør at jeg begynder at komme ud af nattens søvn. Så det er ikke helt skidt. Det er bare heller ikke særlig godt, for fuglene begynder deres sang kl. 04.30 om morgenen (og for sådan nogle som mig, så er det faktisk stadig nat på det tidspunkt). Jeg har ikke helt vænnet mig til fuglefløjten og alle de andre lyde, som kommer udefra når foråret og sommeren for alvor brager igennem og vinduerne står permanent åbne.


På Vestegnen har vi ellers masser af støj. For infrastrukturen skærer lige igennem vores område og både jernbane og motorvej er store støj-producenter. Det er dejligt, fordi det forbinder os med både nord, syd, øst og vest på flere forskellige måder. Men også lidt en ulempe, for det skaber også en støj-summen over hele området stort set dag og nat.

Jeg har boet på Vestegnen hele mit liv og har derfor fra en tidlig alder vænnet mig til de mange lyde. Jeg opfatter ikke støjen særlig meget. Der er altid en eller anden lille lyd, især når man - som jeg - bor i etagebebyggelse. Så støj har jeg i det store hele lært at se bort fra.
Der er dog masser af steder på Vestegnen, hvor støjen er minimal. Man kan nyde en tur på Vestvolden, men også være forberedt på, at hvis vinden blæser den rigtige vej, så er susene fra motorvejen en fast følgesvend. Kommer du ud til de mere stille områder på Vestegnen, så mærker du med det samme den ro og støjfri atmosfære, der er. Så støjen er faktisk noget, der er med os, selv om vi ikke selv aktivt registrerer den.

Det er selvfølgelig generende med støj og det er heller ikke særlig sundt for kroppen at blive udsat for støj mere eller mindre konstant. Det gode er, at der også bliver arbejdet for at nedbringe den. Støjværn hjælper en del og det er noget, som Vestegnens politikere ikke er bange for at forhandle om penge til. Der er desuden opstået borgergrupper, som arbejder energisk for at nedbringe støjen og derved gøre vores område endnu mere attraktivt at bo i. Jeg håber på en fremtid uden alt for meget støj. Dog må de små fugle trods alt gerne blive ved med at pippe - jeg skal bare lige vænne mig til det meget tidlige tidspunkt.

4 kommentarer:

 1. Jeg er virkelig støj sensitiv og bliver helt træt af for meget larm. Fuglene er nu lidt hyggelige - kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - jeg er blevet meget støj-sensitiv de senere år. Det hænger desværre nok sammen med det stress jeg har / har haft. Kram herfra

   Slet
 2. Vi har et træ lige udenfor vores soveværelsesvindue og der pipper der fugle fra kl. 04 om morgenen. Manden sover fra det - jeg gør ikke. Eller sommetider må jeg gøre for det er ikke hver morgen jeg vågner kl 04.00 Jeg er ikke den store fan af fugle..... Vores kat dræber en del og det er jo en fin del af naturen, ik'?!:o) Da jeg boede på Vesterbro og senere i London, havde jeg ingen problemer med støj. Der var så meget og hele tide, at det ikke generede mig:) Jeg sov nemt fra det. Fugle er noget andet for de larmer virkelig....

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - fugle er ikke i kategori som 'white noise' ;-) hahaha... vi har masser af katte her i området, men også mange fugle (og høje træer), så det er vel en vane-sag. Skal bare lige igennem det ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...