tirsdag den 21. juni 2016

Enigheds-kultur

Det var faktisk her, jeg blev præsenteret for idéen til dette indlæg. 

For har vi for meget enighedskultur og rygklapperi på blogs? 

Er vi for konfliktsky til at tage et 'skænderi' i kommentarfeltet? 

For angste for at stå ved, at jeg ikke er enig med dig? 

Eller er vi bare nogle, der helt simpelt læser med der, hvor vi er på bølgelængde? (for det meste) 

Og er vi bare nogle bloggere, der er mere overbærende og ikke har behov for at kommentere, hvis vi er uenige*? 

Jeg tror mest på tanken om, at jeg læser med hos andre bloggere, der ligger tankemæssigt, livsmæssigt og politisk tæt på mig. Og så er der selvfølgelig afstikkere.


*Det at være uenige kræver også en indsats af mig - der skal bruges noget energi til en debat, som jeg ikke altid rummer. Måske kan man så sige, at jeg er konfliktsky?


8 kommentarer:

 1. Som du da har gang i adfærdsanalyser i Blogville pt., Birgitte ;-)
  Jeg må melde pas til alle dine ovenstående spørgsmål. Har faktisk ikke gjort mig så mange tanker om emnet. Og har heller ikke tid lige nu. Der er jo ligesom en sommerferie der skal nåes ... eller noget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - ja det er ikke sådan med al den tid, der ikke går med studier ;-) nu lover jeg det er slut for en tid, lettere emner på bloggen i dag og jeg er også i gang med en ny bog. Hahaha... Kh. Birgitte

   Slet
 2. Der er vel sikkert lige så mange vinkler og svar på dette spørgsmål som der er folk i blogland? Nu er det snart sankte Hans, så med det in mente vil jeg for mit eget vedkommende synge "vi vil fred her til lands, sankte Hans, sankte Hans..."

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - ja det har du nok ret i :-) og glædelig Sankt Hans - jeg håber 'freden' vil være hele året :-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg synes ikke uenighed er lig med noget negativt og kan, ligesom i den virkelige verden, godt lide at høre andre synspunkter end min egen. Det jeg mente med min kommentar i det andet indlæg var blot at for nogle er det netop negativt hvis ikke læseren mener det samme som forfatteren og det er lidt kedeligt når det sker. Kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - Uenighed er ikke nødvendigvis en dårlig ting, det mente jeg heller ikke med indlægget :-) men det kræver også energi og det skal ske på en konstruktiv og sober måde. Kram B

   Slet
 4. Jeg ved det ikke men jeg ved, at jeg ofte bare læser et indlæg og er jeg ikke enig bruger jeg ikke rigtig tid på at kommenterer. Ren og skær dovenskab. Nu er det ikke ofte jeg ikke er enig men det er fordi jeg godt kan lide forandring. Har et synspunkt til jeg finder nyt kind of thing.... Derfor navnet på bloggen måske :o) Jeg læser blogge for ren og skær undeholdning:) En go' debat ansigt til ansigt kan jeg godt li':) Gider det ikke rigtig online.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - jeg er helt enig, en god debat face-to-face er det bedste. For alle tror jeg. For skriftsproget kan også være hårdt og misforstås. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...