fredag den 24. juni 2016

God sommer

I dag begynder min ferie officielt. Selv om jeg kun skal holde én uge og er tilbage på job d. 5. juli, så føles det i maven godt. Jeg trænger til ferie

Jeg holder også ferie fra lokalavisen og selv om jeg nyder at skrive for dem, så er det også rart at have en længere periode uden deadlines. Er du også heldig, at skulle begynde ferie nu, så håber jeg du får en dejlig én af slagsen. Ellers rigtig god weekend til alle. Bloggen ligger ikke helt øde hen i ferien, men der kan være naturlige udfald... Her er i hvert fald ugens indlæg fra avisen:


Sommerferien er lige rundt om hjørnet. Jeg skal igen i år holde en del af den hjemme på Vestegnen. Og det glæder jeg mig faktisk til, for her er jo skønt. I det hele taget er Vestegnen virkelig magisk om sommeren, hvor stress og jag letter lidt og stemningen er i top. Sådan oplever jeg det i hvert fald.
Planer er der ikke mange af, da det hele afhænger lidt af vejret. Men der er alligevel et par aktiviteter på Vestegnen, som bare skal krydses af på ferielisten:
Jeg satser på, at ungerne gider følges med mig på en cykeltur på Vestvolden. Da jeg bor i begyndelsen af voldanlægget, er der en god lang rute, hvor vi både kan opleve skoven og flere andre byer på Vestegnen. Vi stopper gerne ved en af bunkerne og går en lille tur helt til selve Voldgraven. Eller vi tager madpakken med i tasken og gør et stop undervejs i det grønne.
Jeg skal helt sikkert på besøg i et meget lille og lokalt ishus i Torslunde Landsby i Ishøj. Her har en dreng på bare 12 år sin egen isbod. Nyd isen og eventuelt en kop kaffe og en snak med Marius og hans familie på bænkene eller ved gadekæret. Det er idyl og is for alle pengene.
Stranden er også et must. Jeg har et par gange taget derned i gråvejr (som den danske sommer jo nogle gange også byder på) for at bade. Faktisk var den ene gang i regnvejr. Bonus er, at hvis det regner, så føles vandet varmere end luften. Ekstra plus er den gode plads. Der er nemlig ikke særlig mange andre mennesker på stranden om morgenen eller i halv-skidt vejr.
Hvis det skulle sætte ind med heldagsregn, så går turen til Heerup Museet. Jeg er kæmpe fan af ham, især fordi han er indbegrebet af en lokal kunstner. Heerup kreerede mange af sine værker i sin have i Rødovre og mange af dem er motiver, som kan opleves på Vestegnen.
Så hvis du bare skal holde din sommerferie i baghaven, så er ovenstående måske en kærkommen inspiration til lidt dagsaktivitet - eller måske har du dine helt egne favoritter blandt åndehullerne på Vestegnen. Lige meget hvad du vælger, så håber jeg du vil bruge vores fantastiske Vestegn her i sommerperioden. Uanset vejret og aktiviteterne ved jeg, at jeg vil nyde Vestegnen - og jeg ønsker jer alle derude en rigtig god sommer. 

4 kommentarer:

 1. Rigtig god ferie, Birgitte. Dejlige idéer til hvad den kan gå med. Enjoy!
  /Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liv og god ferie til jer også. Kh Birgitte

   Slet
 2. Ønsker dig og dine en fantastisk dejlig ferie. Jeg elsker mine cykelture på Vestvolden, et smukt område.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina og rigtig god ferie til dig også. Kh Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...