torsdag den 16. juni 2016

Tanker

"Tanker kan tænkes, men du behøver ik' tænk' dem". Sådan siger 'manden' i min mindfulness app. Og da jeg har hørt den et par gange eller 45, så sidder det nu fast. 

Så når jeg lukker øjnene og tankerne begynder, så tvinger jeg hjernen til at gentage sætningen et par gange. Så kan jeg nemlig bedre falde i søvn. Det er underligt, men det virker. 

Pt. har det (desværre) ikke langtidsvirkning, for jeg vågner hver morgen omkring kl. 4-4,30 og kæmper med at sove videre. Hvilket jeg gør efter ca. 45 min. Resultat - jeg vågner ved at vækkeuret ringer kl. 5,45 og er total baldret efter den afbrudte søvn.

Lige nu har det stået på i ca. to uger. Behøver jeg sige, at jeg glæder mig virkelig meget til sommerferien?!!... 

15 kommentarer:

 1. Jeg sover nøjagtig lige så dårligt som dig. Jeg når dog sjældent at falde i søvn igen, når jeg først er vågnet. Så dagene er lidt lange.... Jeg tænker ikke engang på noget særligt. Gør du?

  SvarSlet
  Svar
  1. @Modedullen - nej, jeg tænker ikke (!) - jeg har ingen bekymringer, nu eksamen er overstået, så jeg forstår det virkelig ikke. Når heller ikke at falde hårdt i søvn, noget med at vågne 10 gange på den sidste time. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Uhhh lyder ikke som en god cocktail. Måske du bare skulle tælle får ogcse om du så sover længere. God nat når du kommer dertil. Kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - der er vist ikke rigtig noget der virker, men jeg håber at ferien kan få mig helt ned i gear (ved ikke om det er en eftervirkning af et meget stresset halvår 2016). Kram B

   Slet
 3. Ej, jeg kender det også... Tror det er årstidsbestemt. Tror faktisk, at mennesket er skabt til længere dage om sommeren og kortere dage om vinteren. Men hold da op hvor er det dræbende når man falder i søvn ti minutter før vækkeuret ringer.....

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - på en eller anden måde er det en god trøst, at jeg ikke er alene. Men altså, hvor er jeg bare træt med træt på. Håber weekenden kan bruges til at sove længe. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Åh, det er en dræber :-( Jeg roder også rundt ind i mellem. Det er nu mest noget med, at jeg ikke kan falde i søvn og så ligger og hidser mig selv mere og mere op, fordi jeg ved, jeg får for lidt søvn. Ja, ferie bliver SÅ godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - det har jeg også prøvet et par gange, men jeg plejer at være ok til at falde i søvn. Men vågner så og kan ikke sove videre. Håber også jeres ferie kommer inden så længe. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Åh hvor jeg kender det, jeg endte så bare med stress. Men app'en den kender jeg godt, og den er ret god. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg har kun den gratis del af app'en, så jeg hører det samme igen og igen ;-) ja, det er ikke godt med det stress, men for mig burde alt være klaret nu - så mon ikke sommeren bliver redningen? God weekend til dig og dine. Kh. Birgitte

   Slet
 6. Klog mand :-) Jeg kendte ikke lige den sætning, men har også taget det til mig, at man ikke nødvendigvis behøver at tænke videre på enhver tanke, der lander i ens hoved! Det er da sandsynligt, at det er den stressede periode, der hænger lidt fast i dig, men igen: godt at du har besluttet dig for studie-pause. Ha en god weekend Birgitte!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Lisbet - ja, jeg tror efterhånden også, det er en efterreaktion (som jeg slet ikke havde forestillet mig). Det viser bare, at kroppen ikke glemmer, men at det kræver tid og arbejde, at slippe af med stress. Du har ret - det er fornuftigt med studie-pause i efteråret, selv om mit hoved stadig gerne så mig fortsætte. God weekend til dig og dine. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Som Lisbet, kendte jeg heller ikke sætningen. Og er lidt uforstående ... behøver jeg virkelig ikke tænke alle de tanker?! Åh, den sætning vil jeg sige til mig selv. "Tænk" om det virker efter 45 gange som hos dig. Tak for inspirationen Birgitte.
   God weekend - håber sommerferien også snart banker på din døre. Kh. Liv

   Slet
  3. @Liv - ja vi skal være bedre til at slippe tingene og bare sove. Håber det lykkes for dig også. Ferien er på fredag her. Glæder mig. Kh Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...