onsdag den 8. juni 2016

Fortsættelse til mandagens indlæg

Skal man altid ytre sin mening i Blogland?

Jeg har ikke personligt haft dårlige oplevelser på bloggen, men har set det på andre (større) blogs. Den der lidt hårde tone, som skriftsproget kan give. Den er også i Blogland.

Jeg kan godt have mange meninger om, det der sker på en blog, men jeg ville aldrig skrive, at jeg var skuffet over vedkommende. Måske bare vælge bloggen fra? For hvad gør den kritik? Den får nok ikke ejeren af bloggen til at vende på en tallerken og lave om på tingene. Eller hvad?

Jeg driver min blog, som jeg vil - og ret sort/hvidt, så vil jeg hellere bede læserne smutte end at bøje mig og lave om på tingene. Det betyder ikke, at jeg ikke kan tage kritik til mig. At bloggens fokus ikke kan ændre sig. Det betyder bare, at det er noget, som jeg bestemmer. Og ikke mine læsere...

18 kommentarer:

 1. Jamen det har du da helt ret i:o) Jeg skriver for min egen skyld ikke for andres. Hvis folk ikke kan li' det de læser kan de lade være med at læse med:) Forøvrigt er min blog en dagbog, en historie om mit liv. Jeg skriver også om livet med sclerose på en MS Bloggen. Det er så ikke min egen blog men Biogens men det er mine ord:) Jeg elsker at skrive og det betyder ikke så meget om andre læser med. Det er selvfølgelig dejligt, at nogen gør og kan li' min blog:o) Jeg ser jo heller ikke en serie eller et program i tv, hvis jeg ikke kan li' det:o) Jeg læser selv mange blogge både udenlandske og danske. Nogen læser jeg bare, andre kommentarer jeg hos.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - god sammenligning med tv programmer og serier :-) men her er der jo også folk, der f.eks. skriver til kanalen og brokker sig over manglende lyd mv. Måske er danskerne også bare et brokkende folk? ;-) men ja, generelt skriver mange bloggere for deres egen skyld, men dem der lever af det, skal jo helst holde på læserne... Kh. Birgitte

   Slet
 2. Godt emne at tage op. Jeg er enig med dig i, at selvfølgelig kan man som læser ikke tillade sig at sige man er skuffet eller lignende og jeg synes til tider også at tonen er lidt hård og tåbelig i kommentarfelter rundt omkring. Men jeg synes også, at der til tider er sådan en tendens til tøse fornærmethed hvis ikke læsere lægger sig fladt ned og erklærer sig rørende enige når de kommenterer og det er vildt ærgerligt, for det ville da være enormt kedeligt hvis vi alle mente det samme om alt. Så min holdning er god tone med masser af plads til forskelligheder fra både læser og afsender ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - du har en god pointe, for vi skal også undgå det der 'enigheds-kommentarfelt'. Man må gerne være uenige med emner, men hvis man er generelt uenig med måden bloggen er på, så skal man måske ikke læse med mere. Jeg har da flere blogs, som jeg ikke følger fast, men tjekker ca. en gang om måneden. Alene fordi jeg ikke synes den falder i min smag nok til at ville være engageret i den. Der skal være plads til forskellighed, men husk den gode tone (som du også skriver). Jeg tager gerne imod konstruktiv kritik og det tror jeg også andre bloggere gerne vil :-) kram B

   Slet
 3. Jeg har aldrig, og vil aldrig kunne hidse mig op over nogensomhelst debat på nettet, hvad andre mener hjemme i egne stuer, eller om folk får sponsoreret et eller andet - jøsses, jeg læser bare hvad folk skriver :D Så meget holdning har jeg slet slet ikke, til andre folks valg og livsstil.

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. @Anne - det er en fornuftig vinkel, du har på tingene. Jeg tror mange kunne lære lidt af det! Kh. Birgitte

   Slet
 4. Jeg er også helt enig, kunne ikke drømme om at være skuffet. Ville heller ikke skrive det, så smutter jeg også hellere. Og indlæg jeg ikke gider læse, kan jeg sagtens finde ud af, at scrolle ned over. Jeg har også min blog for min egen skyld.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - ja, jeg forstår simpelthen ikke, at læsere har behov for at brokke sig så meget i kommentarfeltet - eller til tider gå efter manden og ikke bolden. Og velkommen til :-) kh. Birgitte

   Slet
 5. Igen synes jeg, at man skal overveje sin kommentar, før man trykker send. Kan man lufte sin uenighed på en god måde, er det fint. Ellers drop kommentaren.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - enig, man skal gøre det på en god måde. Måske lige tage et par indåndinger og tænke, om det virkelig er den bedste måde, at sige tingene på. Kh. Birgitte

   Slet
 6. Jeg synes absolut ikke altid, man behøver give sin mening til kende - og slet ikke som en anonym, virkelig ubehagelig kommentar på nettet. Hvis det er noget, der ligger en meget på sinde, så jo (på en pæn måde), men af og til tror jeg, at nogle af de haters, der sidder bag skærmen, ville have godt af at gå væk fra computeren et øjeblik og tænke over, om det overhovedet er nødvendigt at give sit besyv med i forhold til dette eller hint. Jeg har heldigvis været forskånet for de rigtig hadefulde kommentarer (selv om jeg har haft nogle rimelig nasty nogle engang imellem), men generelt er jeg af den holdning, at hvis man er træt af en blog/en blogger, så er man jo ikke tvangsindlagt til at følge med og kan bare smutte lige så stille. Uden at behøve at smække med den verbale dør :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - jeg husker godt nogle af de der kommentarer på din blog. Jeg mener stadig, de var helt unødvendige (og hvis der virkelig var ønske om at 'afsløre' dig, så kunne vedkommende jo sende dig en mail med info). Ja, ud i solen med de der haters ;-) det ville de have godt af - og lad mobilen blive hjemme, hahaha... Anonym, det er bare sådan lidt fesent i mine øjne. Jeg vil gerne stå ved mine holdninger, selv om det er kritik. Måske jeg endelig er blevet voksen ;-) kh. Birgitte

   Slet
 7. Jeg er nok lidt ambivalent her... På den ene side er det selvfølgelig ikke i orden at skrive ondskabsfulde kommentarer, og hvis man f.eks. synes der er for mange børn i en mummy-blog, så skal man nok læse noget andet :-) På den anden side ville jeg da meget gerne høre fra mine (få, men højt værdsatte) faste læsere, hvis der var noget de var trætte af, noget de ville have mere af, eller de følte der havde været lang tids tomgang. Jeg skriver ikke blog for at please mine læsere, men en venligt ment kommentar kunne sagtens få mig til at overveje, om jeg måske skulle skifte spor. Det ville være trist, hvis faste følgere gennem lang tid bare forsvandt, synes jeg. Alt i alt handler det nok om relationen mellem den der kommenterer og bloggeren, og intentionen bag kommentaren. Hvis en fuldstændig tilfældig forbipasserende skrev "halløj, stop med det løberi og få dig et liv" ville jeg ikke kunne bruge det til noget. Men hvis en nær blogven gennem lang tid skrev "er du sikker på, du har det rette fokus i dit liv" kunne det være guld værd og ville bestemt blive overvejet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Betteskov - jeg forstår din pointe, men ved ikke helt om jeg er enig. Igen - alt afhænger af formulering og nogle af de ting, jeg har set på diverse blogs er temmelig hårde og slet ikke konstruktive. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Det er også alt for kedeligt altid at være totalt og aldeles enige ;-) Men jeg er helt på linje med, at de stride og ukonstruktive kommentarer er der ingen undskyldning for. Omvendt synes jeg heller ikke, man rent menneskeligt set kommer så langt med en Skipper Skræk attitude ("I am who I am", og det skal ingen lave om på, basta bum). Nå, jeg prøver bare at nuancere lidt - synes at blogland har tendens til at være lidt sort/hvidt med mange "ihhhh hvor skriver du godt" kommentarer, og nogle få ondskabsfulde bæster. Og de mest spændende er nok dem ind i mellem, dem der på en pæn måde lige kan prikke lidt til det, der står mellem linjerne :-)

   Slet
  3. @Betteskov - jeg er helt enig (med fare for at bekræfte din antagelse). Vi skal passe på ikke at blive en ren flot rygklappere. Kritik og lign. er godt - også på blogs. Det skal bare ske på en ordentlig måde... Måske jeg skulle skrive et indlæg om det, hahaha... Kh. Birgitte

   Slet
 8. Kære Birgitte. Synes du ikke du vader rundt i dette emne lidt rigeligt? *joke med joke på*
  Men du kan jo ikke se glimtet i mit øje, mit store skælmske smil, eller høre den ironiske tone jeg (ikke siger højt) men dog inde i mit hoved.
  Og hov, jeg har altså godt set, at det slet ikke er denne kategori, du har oplevet det. Men langt mere groft med groft på. Jeg kunne bare ikke lade være med at drille med et fjollet eksempel, ,mest fordi (jeg er i fjolle-humør) og jeg synes det er et mega vigtigt emne at tage op - helt generelt. Og NEJ, jeg synes ikke du kan skrive NOK om det, så bliv du bare ved ;-) Min kommentar til dit indlæg i mandags, holder jeg fast i. Tak for indlægget i dag også. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - du har ret, man skal også som blog-'ejer' lade være med at hidse sig så meget op over eventuelle dumme kommentarer. På den anden side, skal man ikke lade al kritik gå ubemærket over. Nogle kommentarer er virkelig langt over stregen, men du har en god pointe, for vi kan ikke se udgangspunktet fra afsenderen ;-) Og tak for din kommentar til emnet - igen... Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...