torsdag den 28. september 2017

Hvad jeg lærer på studiet

I dette semester har jeg et fag på diplomuddannelsen, som hedder 'Organisationspsykologi'. Faktisk hedder det 'Organisationspsykologi, -udvikling og -omstilling'. Det handler selvfølgelig om organisationer. Herunder emner som effektivisering, psykisk arbejdsmiljø, stress, trivsel, motivation og en masse teorier og historiske fakta omkring måden, man anskuer organisationer. 

I går havde vi 3. undervisningsgang. Det foregår inde på Metropol på Tagensvej, bag Rigshospitalet. En lille fun fact er, at det har regnet alle onsdage, vi har været der i dette semester. Dog kun et par dryp i går. 

Indtil videre har undervisningen handlet om, hvilken størrelse en organisation er og hvordan teorien har udviklet sig. Ud over det har vi haft undervisning i noget om grupper - status, normer og roller. Plus vi har talt om anerkendende kommunikation, roller og den måde vi positionerer hinanden.

Det er alt sammen virkelig spændende i min optik. Derfor gør det, dette fag meget lettere for mig. Der er 14 dage mellem hver undervisningsgang og selv om der er meget at læse, så er der ikke andre opgaver til dagen. 

Der er en midtvejsopgave, som skal afleveres i begyndelsen af november, men den må vi bruge som udgangspunkt til vores eksamensopgave. Der er desuden det plus (for mig), at det er en individuel skriftlig opgave. (Efter sidste semester er jeg absolut ikke klar på en gruppeopgave igen). Og der er ingen mundtlig eksamen, dvs. jeg kan holde juleferie (studiemæssigt), når opgaven er afleveret d. 21. december. 

Det hele gør tilsammen, at jeg dette semester føler det knap så svært, at jonglere skole oveni arbejde og familieliv. Det kan selvfølgelig stadig nå at blive stressende, men lige nu har jeg en god ro i maven omkring det.8 kommentarer:

 1. Det må være dejligt at have fundet en videre uddannelse som man synes er spændende. Jeg er gået med tankerne i noget tid om at tage en videre uddannelse, men ville ikke ane i hvilken retning jeg skulle gå. Min stilling er så blandet og byder på mange opgaver, så mulighederne ville være mange. Dejligt også at du har fundet balancen arbejde/studie/familie! Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - der har - og kommer- skam også semesterfag, som jeg ikke synes er videre spændende. Tror det er svært med en uddannelse, hvor alt bare falder i hak. Der er også elementer i denne, som jeg slet ikke berører i min jobfunktion. Til gengæld er der masser af gode metoder, som jeg lærer meget af. Knus Birgitte

   Slet
 2. Det er da bare helt perfekt (ikke regnvejret dog) med et spændende emne og individuel skriftlig opgave :-) Anerkendende kommunikation burde være obligatorisk for alle på arbejdsmarkedet - ja, måske også for dem udenfor ... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - altså, jeg fik af vide på dagen, at anerkendende kommunikation også sagtens kunne bruges i privatlivet, hahahaha. Så det vil jeg prøve af ;-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Takker for indlægget ;) Organisationspsykologi var et af mine ynglingsfag og ikke mindst gruppedynamik synes jeg er rigtig spændende, så forstår godt du nyder det. God weekend Birgitte ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. @Lisbet - jeg vidste slet ikke, at du også havde læst videre... Men ja, det er absolut spændende. Håber du har en dejlig weekend. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Det har jeg heller ikke. Jeg mente back in the days på psykologistudiet, men tænkte også, at jeg vist formulerede mig forkert .. Kh Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbet - jeg vidste da heller ikke, at du havde læst psykologi :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...