søndag den 24. september 2017

Mad-himlen

Jeg elsker pasta. Jeg ville være rigtig god til at bo i Italien, når det kommer til mad - og kaffe. Selv om jeg kunne have spist pasta hver dag, så valgte jeg at prøve nogle forskellige typiske romerske retter. Jeg fik ikke taget billeder af al min mad, men et par retter blev dog lige knipset med mobilen.

Første gang jeg var i Rom, spiste kæresten og jeg mange sandwich til frokost. Det var hurtigt, billigt og nemt. Denne gang havde vi knap så 'travlt' med at komme rundt i byen, så vi tog alle frokoster på restaurant.

Jeg spiste derfor disse retter til frokost: Salat med tomat, tun og oliven. Pasta med pecorino og bacon. Hjemmelavet lasagne. - og så en sandwich i lufthavnen, både ud og hjem.
Til aftensmaden valgte jeg også forskellige retter. Billedet herover er fra den sidste aften, hvor jeg fik macaroni med bacon, tomat, chili og parmesanost. En ret enkel, men meget smagfuld ret.
Der er mange retter med fisk og skaldyr i Rom. Så en aften valgte jeg en lækker risotto med forskelligt skaldyr. De andre hovedretter bestod af: Pasta med skaldyr. Oksestrimler med champignon og løg. Jeg fik også spist nogle forretter: Bruschetta med tomat. Bruschetta med frisk mozzarella og parmaskine. Samt et udvalg af varierende fritterede små hapsere (bla. oliven med hakket oksekød, fisk med zucchini blomst og ris med tomat). 

Jeg smagte ikke noget, jeg ikke kunne spise. Noget var dog mere lækkert end andet. Bla. var min ene frokost pasta med ost og bacon lidt tam. Den bedste ret var aftensmaden den første aften - en perfekt kogt spaghetti med skaldyr i virkelig smagfuld tomat/flødesauce. 
   
Og selvfølgelig var der også plads til et par is. Af de gode slags. Lemon sorbet lige så sur, at det hvinede i tænderne.  
Jeg laver også et indlæg om, hvad vi så i Rom om ikke så længe - så det hele ikke går op i mad.


2 kommentarer:

  1. Ser lækkert ud. Og så er jeg ret misundelig over, at du har haft mulighed for at opnå brogede fødder ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Fruen - det var sørme også skønt med de lidt brune fødder. Bliver helt glad når jeg kigger på dem ;-) kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...