mandag den 25. september 2017

Kastanje-jagt

Kan I huske dette indlæg fra sidste år? (jeg havde faktisk glemt, at jeg var syg i år på stort set samme tidspunkt sidste år). 

I lørdags spurgte jeg yngstesøn, om vi skulle gå en tur og samle kastanjer. Det gad han ikke rigtig. Vi kunne godt gå en tur, men ikke for at samle kastanjer.

Vi kom godt afsted og jeg foreslog, at vi lige gik forbi det lokale plejehjem, hvor der er et par store kastanje-træer. Og selv om vi ikke skulle samle, så endte jeg med en kæmpe lomme fyldt med kastanjer. Samlet af en noget begejstret søn. Det er dejligt, når begejstring alligevel kan løbe af med én.
Vi fik både gået tur, yngste kravlede i træer og hoppede på sten. Det var en virkelig hyggelig tur og til sidst kunne der ikke være flere kastanjer i min jakkelomme. De er ikke helt klar endnu, men nogle var faldet ned. Og hvis man kaster sin legetøjspistol op i træet, så kommer der også lidt kastanjer ned...

Nu står der så en skål på mit spisebord med kastanjer og pynter. Det er vist det, der bliver gjort med dem i år, for i dag tog yngstesøn på lejrskole på Bornholm. Det er helt ok, men jeg håber alligevel, at vi også næste efterår kan plukke lidt kastanjer.


6 kommentarer:

 1. Åh, kastanjer er noget af det bedste der findes! ❤️ Jeg faldt også over et par stykker på min vej i dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - det er noget af det bedste bare at have sådan en glat kastanje i hånden... Meditativt ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Altså kastanjer hører efteråret til, og det er da hyggeligt, når indsamlingen af dem kan kædes sammen med en gåtur:-)
  Her har vi et stort træ ved indkørslen til gårdspladsen, så det bliver ikke den lange gåtur - den må klares på et andet tidspunkt.
  Vores kastanjer er dog ikke faldet ned endnu - og de er svære at åbne, når de plukkes ned. Mindstemanden forsøgte i weekenden med frugtplukkeren, men måtte opgive.
  I har måske trods alt haft en varmere sommer (hvis man kan bruge det ord om sommeren 2017) over øst på...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg tror ikke, vi er længere fremme. Måske er vi bare mere stædige ;-) vi åbnede dem selv om det ikke var så nemt + vi hev dem ned selv. Næste uge - så er de der! Kh. Birgitte

   Slet
 3. Der er altså bare et eller andet med kastanjer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - de er helt specielle :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...