lørdag den 9. september 2017

Blødt vand

Flere spurgte i dette indlæg om, hvad blødt vand egentlig er. Her i Hovedstadsområdet har vi hårdt vand. Virkelig hårdt. Der er skruet max. op for dosis med afspænding og salt i opvaskemaskinen. Elkedel og kaffemaskinen kalker til på ingen tid. Vaskemaskinen skal have virkelig meget sæbe.  

Så det skal være slut nu. For nogle virkelig kloge og smarte folk har fundet ud af, hvordan man kan tilsætte nogle 'naturlige kemikalier' (det er en temmelig teknisk proces, som jeg ikke forstår) i vandet og derved få blødere vand. 

Det er ufarligt for os borgere at få det bløde vand. Vi kan blot se frem til at bruge mindre sæbe i badet (så den dyre frisørshampoo holder endnu længere), mindre vaskemiddel og en længere tid med ren elkedel.

Og hvorfor glæder man sig så til det? Jamen, jeg synes, det er vigtigt at passe på miljøet. Det gør jeg fra d. 18. september ved at bruge mindre kemikalier i opvaskemaskinen, mindre sæbe i vaskemaskinen og i badet. Og ved at bruge mindre afkalker i mine husholdningsapparater. 
Læs mere her. Der er også en forklaring på lidt af det tekniske.

6 kommentarer:

 1. Ah sådan ... Det er rigtigt. Der er kæmpe forskel. At afkalke elkedel stoppede jeg nærmest med da vi flyttede fra storkøbenhavn

  SvarSlet
  Svar
  1. @Lisbet - jeg glæder mig - faktisk mest til det mindre sæbeforbrug. Det bliver rigtig godt. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Når jeg afkalker mine køkkenting benytter jeg eddike fremfor afkalkningsmidler. Også for at nedsætte forbruget af sæbe i vaskemaskinen etc. Det har jeg lært af min mor, og hun var jo med fra begyndelsen med vore hvidevarer kom ind i vore hjem, og kaffen ikke blev brygget på madamblå men på kaffemaskinen, vandet koges i elkedlen etc.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Karin - på arbejdet bruger vi også eddike. Men jeg glæder mig også til et mindre forbrug af hårshampoo, opvaskesæbe og vaskepulver. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...