mandag den 4. september 2017

Bog nr. 20 - og sikke én

Jeg er altid lidt skeptisk, når en bogs forside er plasteret med mærker om priser. På denne bog er det dog fuld fortjent. "Den underjordiske jernbane" er en fantastisk bog. Gribende, forfærdelig og hjertevarm på én og samme tid. Jeg har ikke haft en læseoplevelse så god som denne, siden jeg læste "Alt det lys vi ikke ser". 

Bogen handler om de sorte slaver i den amerikanske syd. Den handler også om hvide, om overlevelse, om umenneskeligheder og om at leve videre - på trods af alt, hvad der sker. Der er en bedre beskrivelse af handlingen her

Forfatteren har opdelt handlingen i flere små bidder og det fungerer virkelig godt. Samtidig er sproget strippet for overflødigheder. Der er på intet tidspunkt den overdrevne sentimentalitet, som ofte ses i bøger af samme genre.

Den lever fuldt ud op til ros og alle priserne. Det er virkelig en bog, som alle litteraturelskere burde læse. Den er en kæmpestor anbefaling fra mig.


6 kommentarer:

 1. Åh, den må fluks på min liste (var meget glad for 'Alt det lys som ingen ser'). Men er den hård? Når du siger slaver, så tænker jeg automatisk alverdens klamme afstraffelsesscener, og den slags er jeg lidt for sart til.... Sagde Maude...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - jeg ved, hvad du tænker... men jeg synes faktisk ikke det var slemt. Der var nogle episoder, men ikke noget der skæmmer historien. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Åh, den er på min liste over bøger, jeg virkelig snart skal have læst. Godt at høre, at den er lige så god, som alle anmelderne også synes. Jeg har desværre oplevet mere end én gang, at jeg ikke var enig med anmelderne, men denne gang tror jeg på det! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - jeg er også løbet ind i et par, som jeg bestemt ikke var enig med anmelderne med... Kh. Birgitte

   Slet
 3. Den kommer også lige på min liste - tænk sig jeg endelig igen er blevet sådan en med liste over bøger jeg gerne vil læse og tilmed har en realistisk mulighed for at gøre det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - yeah, det er fedt at nå dertil, ik'?!! Kram B

   Slet

Giv mig dine tanker...