onsdag den 20. september 2017

Vis hensyn i trafikken

Der var nyt indlæg i Lokalavisen i sidste uge - det kommer lettere ferie forsinket lige her:

Billedet har ikke noget at gøre direkte med indlægget, men pas nu på den lavthængende sol i trafikken.

Jeg har prøvet at udnytte det gode vejr i august og september. Jeg er derfor begyndt at gå flere dage, når jeg skal på arbejde. Det betyder selvfølgelig også, at jeg skal gå hjem. Ofte er det midt i myldretiden begge veje og jeg kan iagttage bilisterne, som sidder i kø ned langs vejen.

Rigtig mange bilister har gang i deres mobiltelefon, mens de kører. Nogle snakker (håndholdt), nogle tager selfies og andre sidder og sms'er. En del bilister er i det hele taget rimelig uopmærksomme. Indtil videre har det ikke resulteret i uheld, mens jeg har været tilstede. Dog er der morgener, hvor jeg må hoppe for livet i fodgængerfeltet. Det er åbenbart vigtigt, at være opmærksom i trafikken, når man selv er 'en blød trafikant'.

Som bilist er jeg ikke hellig. Jeg kan blive grebet af stemninger. Når man ikke rigtig kommer nogle vegne i en kø. Eller man lige skal med til venstre, selv om man ved, at 'svingpilen' slukker, når man kører. Jeg ved ikke, hvilke minutter det er, man kunne spare. Oftest ingen tror jeg. Som cyklist er det dejligt at kunne overhale alle bilerne i kø, men det går også nogle gange hårdt for sig på cykelstien. Folk overhaler indenom, de kan ikke høre pga. høj musik i ørerne, de taler i mobiltelefon og bliver provokeret, når man bruger ringeklokken som advarsel.

Jeg holder mig dog fra mobilen af ren og skær omtanke for trafikken. Jeg kan heldigvis også se andre trafikanter, der er med på den idé - de koncentrerer sig og tager hensyn til andre. Det er rart, at vi har lidt omtanke for hinanden her på Vestegnen. At man bekymrer sig lidt for sine medmennesker - eller tænker lidt på andre. Især i trafikken, som til tider kan være farlig. Det behøver jo ikke være mere, end at holde en ekstra gang for en fodgænger eller sætte farten lidt ned. Eller at holde til højre på cykelstien. Der skal være plads til både de hurtige, de langsomme, nybegynderne og børnene. Ja, til os alle...

Jeg synes faktisk, vi generelt er gode til at tænke på hinanden. Det har jeg skrevet om før. Jeg ville bare ønske, at vi blev endnu bedre. At folk tænkte på, hvad deres handlinger betyder - ikke kun for dem selv, men også for andre. Trafikken er et godt sted at begynde i. Her er den enkelte jo med til virkelig at gøre en forskel.


2 kommentarer:

 1. Det kan ikke pointeres nok - godt, Birgitte! :)

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. @A - tak søde du. Ja det tåler mange gentagelser ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...