søndag den 3. september 2017

Når man vil bruge lokalområdet mere

Ugens indlæg i Lokalavisen er at finde online her. Ellers læs videre i dette indlæg.

Her i sommerferien var jeg meget stædig med at bade i havet. Jeg lavede en aftale med mig selv om, at jeg skulle ud og dyppes i havet hver dag, mens vi var i sommerhuset. Trods det kolde vand, blæst og til tider regn, så holdt jeg mit eget løfte og var ude og bade i havet hver dag.

Da vi kom hjem fra ferie, ramte hverdagen for alvor og der var ikke tid til at bade hver dag. Men hverdag betød også, at der kom en del bedre vejr (det er jo meget typisk). Så trods hverdag og arbejde, så faldt snakken igen på badning. Hvor fedt det havde været (især hvis det ikke havde regnet så meget) og hvor dejligt, det var bagefter sådan en hurtig dukkert.

Samtidig kom vi til at tale om, at det egentlig ville være en god idé, hvis familien kunne bruge endnu flere af Vestegnens muligheder resten af året. Jeg synes personligt, at det ville være dejligt, at udfordre os selv på noget vi ikke plejer at gøre - og måske finde endnu flere af de gode (og gratis) oplevelser på Vestegnen. Resultatet er blevet, at jeg skal fortsætte med badningen herhjemme.

Derfor - trods hverdag og det (stadig) kolde vand, så har jeg været ude og bade i Strandparken bølger hele tre gange. Jeg vil gerne fortsætte helt til det bliver frysende koldt, men nu må vi se. Det har dog indtil videre været fedt at finde nogle små huller i den travle hverdag eller weekenden og lige smutte på stranden for at bade.

Her i midten af august har vi desuden haft besøg af et vennepar fra England. Vi tog dem en tur ind til København, hvilke de synes meget godt om. Ellers fik vi tiden til at gå med at vise dem lidt af Vestegnen. Vi gik nogle fine ture i nær-området og vi tog dem med ned til stranden for at bade én af dagene. Det de lagde meget vægt på var, hvor tæt alting var på os. Arbejde, hovedstaden, strand, skov og indkøbsmuligheder. Desuden var de ret forbavset over, hvor grønt her var, hvor brede vejene var og hvor lidt trafik der var. Det er dejligt at have besøg udefra, så man lige kan få sat alle de gode ting ved Vestegnen lidt på plads. Her er jo dejligt - og det skal vi nok huske at minde hinanden om engang imellem.


10 kommentarer:

 1. jeg bruger naturen i nærområdet rigtig meget, både sammen med resten af familien og selv. Synes det er vigtigt at bruge nærområdet.
  Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg tror bare, der er en tendens til lidt at glemme det nære hos os. Fordi vi bor så tæt på København og andre muligheder. Men nu skal det være lidt mere bevidst for os, her i den næste tid. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Okay, du fik mig på en cykel for år tilbage, men badning - der er heldigvis for langt til havet fra mig:-)
  Heldigvis....
  Men sejt gået!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg er glad for det med cyklen. For år tilbage ville jeg aldrig have badet i så koldt vand. Men nu er det bare blevet en udfordring for mig selv. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Svar
  1. @Dorte - jeg ville gerne, men desværre er omklædningsmulighederne ikke så gode om vinteren... Nu må vi se. Kram B

   Slet
 4. Det er dejligt at bruge sit nærområde - uanset hvor det er. Sejt, at du sådan er blevet havbader - spændende, om du bliver ved, når det bliver vinter. Jeg har jo tidligere vinterbadet, men det var i en sø. Havet er på en eller anden måde lidt anderledes, synes jeg, men vandet er formentlig lige koldt :-) Vi har badezone 5 minutter fra, hvor vi bor, så jeg har ingen undskyldning for at komme i gang. Nu skal vandkvaliteten bare lige være i orden igen - den har der været lidt vrøvl med her hen over sommeren. Typisk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - det er rart at bruge det nære - og vi har blåt flag på stranden, så der er virkelig ikke nogen undskyldning. Det er nu også meget rart at tage derned og gå en tur. Der er så smukt. Jeg satser ikke på at blive vinterbader, men nu må vi se, hvor længe jeg holder... Kh. Birgitte

   Slet
 5. Sejt at du kommer så tit i det kolde vand 👍🏻

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - tak, men det er jo stadig samme temperatur som da vi holdt sommerferie... så nu er jeg næsten vant til det :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...