onsdag den 17. maj 2017

Åbne vinduer og fuglepip

For et stykke tid siden begyndte vi at sove med åbne vinduer herhjemme. Dette betød, at vi nu får rigtig glæde af de små fugle, der begynder deres sang omkring kl. 3 om natten. Dertil lægges de lyse nætter, hvor det bare aldrig bliver sådan helt mørkt. 

Det har virkelig påvirket min nattesøvn i år. Jeg bliver åbenbart mere og mere følsom over sådanne udsving med alderen. Jeg kan ikke altid bestemme, hvad klokken er, når jeg vågner. Så jeg ved ikke rigtig, om det kan 'betale sig' at sove videre, eller om det er så tæt på at vækkeuret ringer, at jeg bare skal slumre lidt videre. Det hele er selvfølgelig bare, indtil man kommer ind i vanen. Men før det sker, så er jeg godt nok træt, når vækkeuret ringer...

PS. Jeg har skrevet om fuglepip før. Læs indlægget her.


10 kommentarer:

  1. Du må indse det ... du er ved at blive for gammel til forandringer ;-) Selv tak.
    Arj, det er vane. Det skal nok komme igen. Og skønt at det er fuglenes kvidren og ikke trafikstøj og udrykninger der vækker dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. @KS - hahaha, ja, jeg er sgu gammel på det område. Jeg er dog allerede på vej til at sove fra pippen. Kh. Birgitte

      Slet
  2. Jeg er også blevet enormt følsom overfor den slags forstyrrelser om natten. Altså når jeg ligger så jeg kan høre (jeg har jo et øre, der ikke virker). Samtidig er Mand - som noget nyt - begyndt at snorke. Jeg sværger jeg er ved at dø af træthed. Måske er Lalandia hovedsynderen, men anyways er min nattesøvn heller ikke noget at råbe hurra for. Håber du snart kommer ind i rutinen, Birgitte!

    SvarSlet
    Svar
    1. @Maude - åh snorken, don't get me started. Suk. Ørepropper er jeg begyndt på (igen). Håber du snart får sovet. Kh. Birgitte

      Slet
  3. Jeg er blevet ret selektiv om hvilke lyde jeg reagerer på. Børn - ja, fugle - not so much :-). Kram D

    SvarSlet
    Svar
    1. @Dorte - så er du heldig, der er ikke så mange børn ude og lege om natten (tror jeg). Kram B

      Slet
  4. Sover næsten altid med åbent vindue og elsker at vågne til fuglefløjt - også selv om det er lidt for tidligt :-) Håber, du får vænnet dig til dit nye lydbillede. Snart.

    SvarSlet
    Svar
    1. @Fruen - det skal nok komme og man skal jo nyde, at det nu er så godt at vi kan sove med åbne vinduer. Kh. Birgitte

      Slet
  5. Mit indre vækkeur svigter aldrig, i hvert fald ikke mandag - fredag, men har alligevel alarmen sat til, så jeg ikke kommer til at sove for længe. I weekenden vågnede jeg lidt i 4, lyttede til fuglekvidderen fra haven, opdagede at jeg havde glemt at lukke havedøren helt, krogen sad på, men så hyggeligt at vågne op til :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Christina - ja, det er også lidt hyggeligt med fuglepip. Mit indre vækkeur kan omstilles allerede efter én dag. Så jeg vågner ikke altid så tidligt. Kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...