mandag den 29. maj 2017

Bog nr. 11 i den lette genre

Efter sidste bog og pga. eksamensperioden, så har jeg valgt en let bog. Det var den eller ingen - og jeg savner altså at have en bog i gang. Denne blev dog læst over weekenden og jeg er derfor allerede begyndt at søge efter en ny bog. 

Jeg har læst hele Bridget Jones serien på engelsk. Det begyndte engang i 90'erne, da jeg stødte på den første bog i England. Paperbacks er jo død-billige derovre, så jeg nappede den med hjem. Uden de store forventninger blev jeg dog rigtig begejstret over formen, sproget og handlingen. Det var før den 'blev hypet' og før filmatisering (som jeg aldrig har været 100% fan af)

Siden har de to første bøger fulgt mig gennem et par flytninger og utallige oprydninger af bøger. Der er noget ved dem, der gør, at jeg ikke kan slippe dem. Glæden ved at have lige præcis de to bøger i reolen, som minder - og som et tidsbillede af en forsvunden periode af mit liv. 

Jeg har også bog nr. 3 'Mad about the boy' i min reol. Den var jeg ikke super glad for, men dog ikke helt afvisende overfor, at Bridget Jones var ældre og havde andre udfordringer. Den er én af de bøger, der nok ryger ved næste oprydning. 

Denne bog kan man vel kalde nr. 2 3/4 (Denne Bridget Jones ligger nemlig mellem 'Edge of reason' og 'Mad about the boy'). Jeg har simpelthen ikke kunne låne den på engelsk, som jeg ellers rigtig gerne ville. Så det blev den danske udgave. 

Jeg har ikke set filmen, som jo kom før bogen. Og egentlig synes jeg, det er noget pjat, at skrive en bog kun pga. en film. Dog elsker jeg Bridget og jeg kan jo ikke lade være med at læse hele serien. Selvfølgelig er den helt som Bridget skal være - og så alligevel ikke. Overfladisk og knap så sjov. Den når aldrig det niveau, som de to første bøger gør (og her gør oversættelsen også helt klart at noget forsvinder). Der er ingen tåkrummende scener. Der er faktisk ingen Bridget Jones sjæl i bogen. Det var en lidt flad fornemmelse at blive færdig med den. Så bortset fra at den binder ender sammen med bog 2 og 3 (selv om det slet ikke var nødvendigt), så er denne bog ikke en anbefaling værd. Faktisk tror jeg, at hvis man elskede filmen, så vil man kunne 'læse' filmen i denne bog. For os andre (mig) var det bare lidt en skuffelse med denne bog.


8 kommentarer:

 1. Så vil din anbefaling af bogen passe til min af filmen☹️
  Den er absolut ikke værd at se i forhold til de to andre - en fuser af karat😟

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg tror filmen bliver en dag, hvor jeg alligevel ligger på sofaen ☺️ Kh Birgitte

   Slet
 2. Åhr, manner!! Jeg har netop lige KØBT den! Bugger, altså!....

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - håber du synes om den alligevel. Smag og behag du ved 😉 Kh Birgitte

   Slet
 3. Jeg har også læst den, og syntes den var jævnt kedelig.
  Men filmen var nu sød at se.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - ja, ender nok også med at se filmen ;-) kh. Birgitte

   Slet
 4. Har de to første bøger i kælderen, de er ikke læst, bliver det sikkert heller ikke. Har forsøgt at starte på den første, men den sagde mig ikke noget. Så får heller ikke læst og filmen ikke set :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - jeg har været begejstret for de to første bøger, altså på engelsk. Der går en del tabt på oversættelse nogle gange. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...