mandag den 22. maj 2017

Kontroltab

Onsdag i forrige uge sad jeg i et virkelig fyldt s-tog på vej i skole. Der var et eller andet kabel, der var gravet over og derfor kørte togene kun hver 20. minut. Normalt kører de hver 10. minut plus ekstra tog i myldretid (de var så aflyst).

Vi sidder derfor mange på sæderne - og tæt - og toget bliver mere og mere fyldt. Skråt overfor mig sad en ung pige på et par og 20 år. På et tidspunkt lægger jeg mærke til, at hun begynder at snøfte ret meget. Hun taler derefter i telefon og begynder at græde. Ud fra samtalen kan alle i vognen udlede, at det drejer sig om noget kærestesorg. Jeg begynder at lyne min taske op for at finde nogle servietter til hende, men damen lige overfor hende er hurtig og får stukket pigen en pakke papirlommetørklæder. Hun græder stadig, på den der snøftende måde, mens tårerne langsomt bare løber ned. Hun siger også til vedkommende i telefonen, at hun er i toget og at hun har fået lommetørklæder af en sød dame.

Ved siden af mig sidder en ældre dame, som læner sig lidt over mod mig og hvisker: "man får helt ondt i hjertet af sådan noget. Jeg har bare lyst til at gå over og give hende et kram og sige, at det nok skal gå det hele". Det var præcis sådan, jeg også havde det. At være vidne til et andet menneskes kontroltab er næsten uholdbart. Især når det kommer til kærestesorger. For på mange måder er det rart at være 'ældre' og mere erfaren. I hvert fald når det kommer til kærestesorg.


13 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt indlæg, Birgitte! Hvor er det rart at vide, at der er så mange søde mennesker med kleenex'er derude! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - det er nemlig rart at tænke på :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Hvor er det rart at høre, at der findes folk med overskud til andre - selv i myldertiden💙

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - det er rigtig rart :-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Godt skrevet, Birgitte. Kram til både dig og pigen.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - tusind tak og kram tilbage.

   Slet
 4. Sikke et fint indlæg. Så dejligt at vi ikke bare altid har nok i os selv, men faktisk kerer om andre. Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - tusind tak. Ja, det er rart at tænke på. Især i dag. Kram B

   Slet
 5. Dejligt at høre om folk med tid og omtanke til omsorg for fremmede omkring dem.... mon ikke pigen godt kunne have brugt et knus fra jer begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Min servicehund - jo måske, men det er alligevel at overtræde nogens grænse med det knus. Så hun fik bare en hånd på skulderen. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Ja det ville det, håber en veninde eller mir kunne give hende et knus senere.

   Slet
 6. Årh hvor synd for hende. Og sikke en omsorg medpassagererne havde for hende. Hvor er det dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. @KS - det er bestemt dejligt, at der stadig er god medmenneskelighed omkring. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...