tirsdag den 16. maj 2017

Bog nr. 10 - Niksen

Det holdt hårdt med denne over 700 sider lange bog. Måske fordi den aldrig rigtig fangede mig. Den er absolut velskrevet og giver et godt tidsbillede af Chicago og 1968'erne. Alligevel så fangede den mig ikke rigtig og der var mange lange passager, som jeg endte med at skimme. 
Jeg vil sammenligne den lidt med 'Byen brænder'Det er en velskrevet bog, men jeg kan ikke lade være med at føle, at man har hypet den lidt for meget. Al den gode kritik den har fået, har jeg i hvert fald ikke kunne genfinde i bogen. 'Niksen' er ikke en let bog at læse. Der er mange alt for lange og detaljerede passager og jeg savner også nogle ekstra lag på hovedpersonerne. 

Jeg forstår godt, at forfatteren er blevet sammenlignet med John Irving. Jeg har læst et par af ham med forskellig begejstring. Så jeg kan sagtens se, at hvis man er Irving fan, så er denne bog også noget for én. Ellers er den bare lang og meget detaljeret til tider. Alligevel fanger den hen mod slutningen og jeg fortryder ikke, at jeg har læst den. En stor anbefaling bliver det dog ikke...
6 kommentarer:

 1. Hvordan søren kommer du igennem 700 sider der ikke fanger dig?! Jeg ville have opgivet langt før halvvejs! Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - jeg blev en smule stædig og helt ringe var den ikke. Sidste tredjedel var helt klart den bedste ;-) knus Birgitte

   Slet
 2. well done for læse den alligevel:) har aldrig hørt om bogen før.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - tak :-) jeg tror heller ikke det er noget for dig. Jeg følger en del forlag på Instagram og derigennem ser jeg en del nye titler. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg har læst noget af den gode kritik. Meget rart at vide, at den måske ikke holder hele vejen igennem. I det hele taget kan jeg godt lide dine helt ærlige boganmeldelser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - ih tak for de pæne ord. Smag er jo heldigvis forskellig, så jeg er sikker på, at anmelderne virkelig har kunne lide den. Jeg vil bare ikke skrive noget, jeg ikke rigtig føler for. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...