onsdag den 24. august 2016

Status siden sidst og noget om lokal stolthed

Siden sidst:

 • Gik jeg glip af hjemmelavet pizza i kantinen pga. deltagelse i workshop mandag
 • Har jeg været på Frederiksberg i går for at blive klippet og derefter shoppe dullegrej her.
 • Har jeg ikke kunne få min pakke i Pakkeboksen pga. en fejl på skærmen
 • Er jeg blevet færdig med min bog nr. 18 - indlæg kommer om den, snart
 • Har avisen sat mit indlæg i lokalavisen fra sidste uge på nettet - og det kommer her:
Er du stolt af at komme fra Vestegnen? Det har jeg tænkt en del over på min sommerferie. Især i den uge der foregik i udlandet. Et sted hvor der også var en stor koncentration af andre danskere til stede.

Jeg har intet problem med at fortælle, at jeg komme fra Vestegnen. Dog møder jeg tit en stor variant af udsagn fra andre danskere, når de hører, hvor jeg kommer fra. Mange (jyder især) ved oftest ikke mere om Vestengen end fodboldklubben fra min hjemby. Andre har klare holdninger til området og oftest er de ikke positive. Det er beskrivelser såsom ghetto, beton-forstad, kriminalitet, utryghed, bander, indvandrere og sociale problemer, der dominerer samtalen.

Jeg håber ikke, at der er mange, som bor på Vestegnen, der har det samme billede. Tingene er i virkeligheden ikke så firkantede og sort/hvide, som andre stiller det op. Selv om jeg gerne indrømmer, at der kan være sure dage. De dage, hvor man jokker i en hundelort på græsplænen, som en eller anden ikke har samlet op. Dage hvor folk skubber i bussen og dage hvor folk, ikke bliver hjulpet, selv om de har brug for det. Dage, hvor ekspedienten i supermarkedet er sur og de dage, hvor jeg kun hører om overfald og cykeltyveri i nyhederne. De dage er der bare ikke overvældende mange af. Heldigvis. De er små øv-dage, som hurtigt glemmes. De fleste dage er gode, fyldt med glæde og stolthed over at bo lige her af alle steder i landet. Dage, hvor græsset er grønt så langt øjet rækker (også i overført betydning) og folk smiler til mig på gaden.

Så igen er jeg tilbage ved emnet, om at se glasset halv fyldt, frem for halvtomt. Vi skal huske at se det positive frem for det negative. Vi skal huske, at det går begge veje - og at jeg derfor også skal huske ikke selv at lufte mine fordomme overfor områder i København og Jylland (og andre). Alle skal ikke skæres over én kam - for der er flere lag i snakken om alle områder - også om vores Vestegn. Det er ikke svært at sætte sig i andres sted. Men det kræver et lille overskud. Også at se på den lyse side og alle de dejlige ting, der er ved vores område. Det er vigtigt ikke at bidrage til en oppisket stemning. Derfor gentager jeg gang på gang: Jeg er stolt af at være fra Vestegnen.


6 kommentarer:

 1. Fordomme er der allevegne, dem ka' vi ikke bruge til noget.
  Du er det vestegnsmenneske jeg ALLER-bedst kan li', Birgitte!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - Ih tak altså :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Vi boede i nord London og folk uden for London var sådan lidt Uhhhh... nord London! Når vi sagde hvor vi boede. Især efter vi fik prinsessepigen. Men verden så meget anderledes ud der for os. Jo jo, der var bander, skuddramaer m.m. men det havde ikke noget med os at gøre. Og kan du huske jeg spurgte dig, hvad vestegnen var:o) Så ingen fordomme herfra:o) :o) :o) :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - jeg har venner, der boede i Essex og der var fordomme altså også mange. Nu er du jo nærmest ekspert i, hvad Vestegnen er Mette, hahaha. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg er jyde, og jo: det første vi tænker når vi hører om Vestegnen herovre er nok Brømby og de horder af blå/gule som af og til invaderer provinsen, når der er fodbold ;-) Men jeg tænker nu også på det som et område med masser af fin natur. Jeg boede på kollegium i Rødovre, som jeg ikke kan sige så meget pænt om... Men havde nogle dejlige gåture mod Albertslund, som jeg nød meget. Har efterhånden boet mange steder, og der er faktisk noget godt ved de fleste :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Betteskov - Rødovre har nu også sine gode steder ;-) men ja, Albertslund. Der har jeg boet også og det er godt. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...