mandag den 1. august 2016

Skaldyr

Jeg har altid været helt vild med rejer. Jeg lærte i en relativ tidlig alder at pille rejer selv. Og ikke kun det. Jeg har pillet jomfruhummer, krebs og krabber. Jeg har endda pillet fjordrejer nogle år. 

Det er for mig både meditativt og stressende at pille skaldyr. Der skal pilles ret så mange, før man har nok mad. Det er hyggeligt nok, men til sidst lidt frustrerende, at der er så langt til mål. 

Netop derfor er jeg også glad for muslinger. De skal jo netop ikke pilles som andre skaldyr (altså de smager også godt og det er da primært derfor jeg spiser dem).

Jeg har aldrig oplevet, at spise for mange skaldyr. Altså, sådan at jeg ikke har kunne spise det igen næste dag. Det er og bliver bare en lækker spise for mig og jeg vil dø lidt indeni, hvis jeg en dag får allergi overfor det.

Jeg håber at få alle de skaldyr, jeg lyster i denne uge på Mallorca. Der burde være en god chance for det. 


6 kommentarer:

 1. Vi krydser fingre for masser af skaldyr på Mallorca! Jeg er meget imponeret over at du er så god til at pille rejer! Jeg selv piller rejer som et svin, it's so not pretty!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - øvelse gør mester ;-) og jeg fik lidt, ikke meget, men lidt. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Elsker skaldyr i alle afskygninger - østers, muslinger, rejer, hummer - alt;). Eneste sted jeg har der lidt svært er kæmpe rejer. Dem er jeg lidt utryg ved....;). Håber du får alt godt fra havet i en lind strøm på ferien. Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - jeg fik lidt, ikke helt nok efter min mening, men det var et kæmpe turiststed vi var ved, så maden var ikke så tip top. Kæmperejer elsker jeg. Fik dem i Australien i lind strøm. Hos mig er det østers, der er lidt en udfordring. Jeg bryder mig ikke så meget om den meget koncentrerede salte smag. Har dog aldrig smagt den gratineret eller noget... Kh. Birgitte

   Slet
 3. Håber det vælter ind over dig med skaldyr, som jeg også elsker. Har dog aldrig smagt østers, men det må snart prøves. Rigtig god ferie. Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg har smagt østers to gange, men det er ikke min favorit. Jeg synes saltsmagen er alt for koncentreret. Men fik nogle gode rejer med blæksprutte og muslinger. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...