mandag den 6. marts 2017

Make-up på mig

Da jeg havde postet dette indlæg, så spurgte Skøreliv pænt om, hvordan jeg undgik at make-up'en forsvandt eller løb væk, som dagen går.

Jeg skal måske begynde med at fortælle, hvor meget make-up jeg egentlig bruger til hverdag. Det er nemlig (i min optik) ikke særlig meget. Jeg går rigtig meget op i, at have gode rutiner og plejeprodukter (creme, serum mv.) til min hud. 

Jeg bruger meget sjældent foundation, pudder eller BB-creme i hverdagen. Dels fordi jeg hader den der fornemmelse, at min hud ikke kan ånde. Men også fordi jeg er sådan én, der gnider mig meget i ansigtet eller sidder med hånden på kinden.  

Da jeg har fregnet hud og den generelt er meget fin, så bruger jeg faktisk bare creme om morgenen. Siden jeg blev rådet til ikke at bruge sæbe i ansigtet om morgenen, så har min hud også været meget mindre fedtet i t-zonen end tidligere.

Når huden er fugtet, så bruger jeg eyeliner, ofte en vand- eller tårefast udgave. Så mascara og en øjenskygge primer på øjenlåget. Jeg har prøvet rigtig mange primere, men vender altid tilbage til den på billedet fra Too Faced. Jeg har nemlig total fedtede øjenlåg, så hvis jeg ikke bruger primer, så ender min øjenskygge som to farvede streger allerede lige efter frokost. Prisen er høj, men egentlig ok, for man skal bruge virkelig lidt af den creme. 
Når primeren har tørret lidt, så bruger jeg øjenskygge og evt. lidt vandfast mascara til at lukke det første lag. Jeg bruger desuden concealer under øjnene, da jeg har tendens til sorte render. Nogle gange husker jeg en matterende creme (uden farve) i t-zonen og en blush, men det er lang fra hver dag. 

Endelig så er jeg kommet ind i en god vane med at bruge læbestift. I hvert fald om morgenen, for jeg er stadig ikke nået dertil, hvor jeg lige frisker den op på job.

Så mine bedste råd til make-up der holder? Primer under øjenskyggen og slut mascaraen af med en vandfast udgave. 10 kommentarer:

 1. Et voila! Det skal da prøves! Det er nemlig præcis sådan, jeg ender med at se ud: to streger, og det er bare ikke særlig pænt. Jeg skal da i byen efter den primer, dér!
  Tak fordi du nævnte mig! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - der findes selvfølgelig også andre primere, der er gode. Bla. Estee Lauder, MAC (paintpot) og Urban Decay har nogle gode. For mig er det bare bedst, hvis det kommer i en tube, istedet for en krukke. Og velbekomme :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg er 'typen' der helst ikke går udenfor døren uden lidt make up. Jeg føler mig simpelthen så nøgen og så synes jeg, jeg ser så træt ud... Og når jeg ser hvor træt jeg ser ud, bliver jeg træt. Så for alles omkring mig skyld, bruger jeg make up. Læbestift ønsker jeg at jeg var bedre til at bruge - det er lige prikken over i. Men jeg synes altid mine læber bliver så tørre? Måske kan du anbefale et? Kh Malin

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - den følelse med nøgenhed og træthed har jeg også altid haft. Jeg har dog prøvet at slappe lidt af omkring det og kan nu godt gå til bageren uden mascara, trods jeg har helt lyse vipper ;-) Jeg bruger læbestift uden for meget farve og til det brug, så køber jeg udelukkende dyre læbestifter. Måske lidt frås, men jeg har ikke gode erfaringer med 'billige' varianter. De er alt for tørre/hårde. Jeg bruger følgende: Dior Addict (den linker jeg til i indlægget), YSL Rouge Volupté Shine og Nilens Jord Chubby Lips, som er læbepleje med farve. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg er virkelig ikke ret god til at huske at bruge makeup og har virkelig lidt af slagsen, men har dog formået at sikre at jeg har en compact pudder og en lipgloss i min taske, som jeg kan bruge, hvis jeg føler mig helt upoleret. Om sommeren dropper jeg ofte make up helt. (Bilder mig selv ind, at min tan gør det hele :-)). Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - jeg har helt lyse vipper, så ligner at jeg er syg uden mascara ;-) jeg anbefaler klart en concealer, som skal under øjnene. Den frisker op og man behøver ikke andet make-up. Lidt lipgloss og så ligner du jo en million ;-) hahahaha... heldigvis er vi jo forskellige og hvis man er vant til ingenting, så vil det jo også være et stort skridt at skulle bruge mere make-up. Jeg har brugt mascara siden jeg var 14, så det... Kram B

   Slet
 4. Jeg er imponeret - virkelig. Måske jeg skulle vove mig ud i lidt mere end det meget lidt jeg gør nu?! Det er kun mascara hvis jeg husker det. Ellers intet (bortset fra afrens, tonic og creme'sene både morgen og aften) - sys nemlig ligsom Maude, at det hele fedter ud over øjenlåget... Må prøve den creme :) Kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. @S - jeg bruger også mere krudt på at rense og pleje huden end på make-up. Men jeg kan også godt lide at bruge øjenskygge. Mine øjenlåg har lidt en tendens til at folde og så ser det (i min optik) bedre ud med lidt skygge på. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Kan høre at du bruger langt mere end mig, bruger nemlig aldrig øjenskygge til hverdag, men et godt tips med primeren, de få gange jeg gør.
  kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - hvis det løber, er det jo ikke sjovt. Jeg har masser af veninder, der slet ikke bruger make-up. Men for mig er det også en fascination og interesse. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...