lørdag den 11. marts 2017

Hvilken slags yoga?

I dette indlæg spurgte Rikke mig, om jeg ville fortælle mere om den slags yoga, jeg går til. 

Der findes virkelig mange former for yoga og de er selvfølgelig også meget afhængig af, hvilken instruktør der underviser.

Jeg deltager i vinyasa flow yoga. Her er der en del forskellige stillinger, men vi står til gengæld ikke så længe i dem. Der er fokus på et flow igennem øvelserne og målet er at øge fleksibilitet (gennem den flydende overgang mellem stillingerne). Det er desuden vigtigt at trække vejret under hele sessionen, for ellers går man død midt i øvelserne (ja, det har jeg prøvet)

Hos min instruktør afsluttes yogaen med 25 minutters guidet meditation. Dvs. vi ligger på vores måtter og har tæppe på, lukkede øjne og så skal man slappe af og høre efter. 

Yoga er virkelig godt givet ud for mig. Jeg kan mærke, at jeg er blevet mere smidig. Helt konkret kan jeg f.eks. nå gulvet/mine tæer når jeg står foroverbøjet. Det kunne jeg ikke rigtig før. Jeg kan også mærke, at jeg er blevet bedre til at slappe af 'på kommando'. Altså at kunne meditere og falde ind i mig selv, uden at jeg begynder at spekulere på alt muligt andet.

Jeg er blevet meget glad for yoga. Noget jeg aldrig havde troet for bare 7 måneder siden. Det gælder om at finde den form for yoga, der passer til én. Som giver noget igen. Belønningen kommer ret hurtigt, når man har ramt rigtigt. 

6 kommentarer:

 1. Har det på præcis samme måde...

  SvarSlet
 2. Jeg går til pilates og der er det grundspænding og vejrtrækning. Vi er på gulvet hele tiden. Jeg kan ikke rigtig noget stående så pilates er super godt for mig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - jeg ville også gerne prøve pilates... Det bliver når ungerne er lidt større og jeg får mere tid, hahaha. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg skal ud og have prøvet yoga, har gerne villet det længe, og lige pt døjer jeg med en tennis albue, så kan ikke gå på de hold jeg plejer.
  Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg tror godt yoga og tennisalbue kan kombineres, men håber da du snart er helt fri for den albue. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...