tirsdag den 17. november 2015

Kaffe?

Tanker om kaffe...

Jeg kan godt lide kaffe. Jeg har svært ved at undvære det faktisk. Nogle dage kan jeg få den ondeste hovedpine, hvis jeg ikke drikker kaffe. 

Det er nu ikke, fordi jeg drikker specielt meget kaffe. Et par krus om morgenen og nogle gange et om eftermiddagen. Det er ikke meget. Til møder og konferencer mv. ryger der dog altid mange kopper kaffe ned. Og i situationer, hvor jeg er virkelig træt. Som på den lange arbejdsdag om torsdagen.

I weekenden kan jeg godt finde på at drikke lidt mere kaffe, men ellers synes jeg, at jeg er god til at supplere med te. Især i efterår/vinter sæsonen. Jeg kan godt drikke kaffen sort, men foretrækker den med mælk. Sukker har jeg aldrig brugt i kaffe. 

Min store 'kaffe-last' er café-kaffe. Nærmere bestemt café latté fra Starbucks eller Baresso. Det er derfor, jeg bruger alt for mange penge disse steder. Mit mindste krav til kaffe er, når jeg er alene hjemme. Så duer pulver-kaffe med mælk helt fint.

Jeg har faktisk sådan en fancy maskine, der kan lave café latté i mit køkken. Og en mælkeskummer. Det er bare ikke helt det samme som Baresso. Jeg synes, det bliver for sødt. Måske er det derfor, at jeg ikke så tit drikker 'latté-hjemme-varianten'. 

Jeg møder nogle gange mennesker, som ikke kan lide kaffe. Det må alligevel være en 'forhindring' i mange sammenhænge, hvor man automatisk bliver budt kaffe. Jeg har til gengæld også en del i min omgangskreds, der er ret så afhængige af kaffe.

'Kaffe skal der til' - en bemærkning, der ofte falder på mit arbejde. Det er ligesom blevet et 'drug' på højde med kage (sukker) og cola. Ja, det er de små glæder, der er i spil hos kommunal ansatte... 8 kommentarer:

 1. Jeg drikke ikke kaffe - bare lugten af det...puha!
  Jeg kender ikke mange som mig (heldigvis), men det har aldrig generet mig-:)
  Heller ikke som kommunalt ansat-:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - vi har faktisk også en del te-drikkere her, nu jeg tænker over det. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Har det helt som dig!
  Kærligst mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mor-monster - dejligt at jeg ikke er alene :-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Åhhhhh - kaffe - kaffe latte og cafe au lai er mine foretrukne, hvorimod jeg slet ikke kan indtage kaffe uden mælk (og helst ikke uden sukker). Har du set Baresso har lavet en jule-latte? Måske den skulle prøves.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Cille - jeg fik prøvet Starbucks Gingerlatté i går. Den var god. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Drikker næsten kun kaffe på mit arbejde, hjemme drikker jeg te. I weekenden nyder jeg min last: Latte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - åh latté, det er nu også en dejlig opfindelse. Jeg drikker også kun sjældent kaffe efter arbejdsdagen er slut. Nupper også en kop te. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...