mandag den 9. november 2015

Metaltræthed på det perfekte

Jeg har ryddet op i min Instagram og Bloglovin'. Det har jeg gjort, fordi jeg (personligt) oplever en stigende træthed/mæthed på det perfekte. 

Især de foto der ledsager mange blogindlæg/Instagram opslag, er taget med et professionelt kamera - og det er der i og for sig ikke noget galt med. Der hvor filmen knækker for mig, er når billederne altid er opstillede. De er pæne, bevares, men i min optik ikke rigtig et udtryk for det virkelige liv. Eller skulle jeg sige, ikke helt repræsentativt for livets mange facetter. 

Det er klart, at jeg også selv falder i den fælde. Jeg vælger da pæne billeder til både bloggen og Instagram. For det meste... (hvem husker ikke mit søndagsoutfit?!!)Det er heller ikke lort og lagkage, jeg efterlyser. Jeg kan bare ikke identificere mig med en kop kaffe, der altid er stylet med en bog, en blomst og et ryddet bord. Jeg vil også gerne se den virkelige verden nogle gange. Ligesom jeg selv glemmer at tage et fint billede af suppen til bloggen og må nøjes med et billede taget ned i plastik bøtten. 

Og det kan godt være, at der er friske blomster på dit bord hele tiden, men du har dem vel ikke altid stående ved siden af din kaffekop og bogen? Jeg er også klar over, at det handler om mere, for alle dem, der skal leve af bloggen. Så duer kun de professionelle billeder. Jeg har da også fuld forståelse for, at nogle vælger at køre deres sociale platforme sådan.

Alligevel har jeg valgt at rydde lidt op i mine feeds. Jeg trænger til ikke at føle, at jeg bliver slået oven i hoved af det perfekte. Når mit eget er relativt uperfekt (eller bare helt almindeligt)Jeg giver op overfor det perfekte, fordi det prikker til mig - og får mig til at stræbe efter samme metode/udtryk. Og det ønsker jeg i virkeligheden ikke. Jeg ønsker ikke at give et glansbillede af livet her på bloggen og på min Instagram profil. For ja, jeg holder af blomster, madbilleder og kaffe, men ikke hele tiden - og ikke altid som et opstillet billede. 

Blandede bolcher - ligesom i Blogland og Instagram


    

20 kommentarer:

 1. Ha! Ben, bog og kaffe - det er vist min IG profil :-) Men du har da så evigt ret. Der er ret meget pænhed over rigtig mange profiler. Jeg er til dels ret så enig med dig, og jeg elsker selv at se det uperfekte - så længe det er det gode og rare uperfekte, men samtidig så er det for mig og en måde at huske de små gode ting. Den gode time med bog og kaffe, eller dengang jeg havde tynde ben :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Finurligt - jamen, jeg har ikke noget imod det pæne, men når det er hele tiden og altid, så bliver jeg til sidst træt. Selv om jeg også til tider holder af at se på de pæne... Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg er meget enig. Der må godt være lidt kant og personligt ind over det hele, også selvom vi allesammen godt kan li at vise os fra vores bedste sider. Stort kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - jeg vil til enhver tid hellere se på det personlige, end det opstillede. Men det er jo bare mig :-) kram B

   Slet
 3. Jeg ville virkelig gerne være bedre til de stylede billeder på min blog. Jeg er vild med at se på smukke billeder, og øver mig i det. Jeg kan dog også godt nikke genkendende til din lede, og tænker også nogen gange, at visse blogs godt kunne tåle, at der blev kradset lidt i overfladen. Jeg har ikke en instagramprofil, men overvejer det af og til. I så fald skulle den vise bagsiden af min blog, og alt det kaos jeg efterlader mig i køkkenet. Den del af livet er jeg nemlig også ret så vild med.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Emilie - der skal være plads til pæne/stylede billeder på en blog. Men ja, nogle kan man godt tænke - er det hele rosenrødt? Jeg stemmer for, at du får en Instagram profil :-) om ikke andet, så får at tjekke os andre ud. kh. Birgitte

   Slet
 4. Jeg har det blandet med det. Jeg elsker smukke billeder, ligesom i bøger og blader og jeg er meget visuelt orienteret, men jeg bliver også hurtigt træt af dem, hvor det er for poleret. Måske bliver jeg mest træt af de blogge, hvor det hele A.L.T.I.D spiller lidt for meget. Hvor der kun er sødsuppe i både ord og billeder. Jeg gør mig umage med billederne på min blog og det er da ofte s....svært for hvornår er det pænt og hvornår er det for meget..... Og det er jo bare fordi jeg synes, at det er så fedt at fotografere, ikke fordi jeg vil (og kan) imponere nogen.....(Den anden dag tog jeg mig selv i at råbe af en anden blog. Noget i retningen af; Så flyt dog for pokker den Kâhler vase lidt væk. Enten har du ti af helt samme slags eller også tæsker den ene du har, rundt i hele huset, så den kommer med på samtlige billederne, ligegyldigt hvor du tager dem..... ) Jeg er vist bare splittet:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Haveheksen - hahahaha, der fik jeg et godt grin med den vase... Altså Kähler og nissedøre kan godt få det til at stritte på mig, men hvis det kun er en periode, er det ok... Vi skal da også gøre os umage med billeder på bloggen, men som du skriver, så skal der ikke kun være sødsuppe (hvis du spørger mig). Vi er nok enige langt hen ad vejen :-) kh. Birgitte

   Slet
 5. Sådan er vi vist mange, der har det; skønne billeder og luksushistorier kan være meget godt, men man (jeg) taber interessen, hvis der ikke er andre nuancer.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - præcis, jeg taber interessen og på Instagram så stopper jeg bare med at følge. Kh. Birgitte
   PS. Har du Instagram?

   Slet
  2. Nix, ingen Instagram til mig :-)

   Slet
  3. @Fruen - så har du den mindre tidsrøver ;-) kh. Birgitte

   Slet
 6. Hi hi mon ikke det er min IG proffil:o) Jeg har faktisk for det meste min kaffekop, bog og den eneste blomst vi har i huset, ved siden af hinanden og pænt ser det ud:o) men billedet giver ingen mening hvis jeg ikke tager det som det er pænt eller ej, da det jo er der jeg sidder og læser med min kaffe:) Forstår godt hvad du mener men det kan ikke irritere mig. Jeg er da helt klar over de fleste billeder på sociale medier er opstillet m.m. men det genere mig ikke. Det sammen med blogindlæg og lign. der lyderfor godt til være sandt, det genere mig ikke. Jeg tænker ikke så meget over det over scroller bare videre på diverse medier, kan jeg ikke li' det jeg ser. Jeg ser næsten aldrig tv kun Netflix og nyhederne for de programmer der vises er noget bras. Og det er jo bare noget jeg synes ikke noget jeg overhovedet forventer andre synes. Jeg kan godt li' forskellighed og, om det så er opstillet eller ej, j det sortere jeg så i efter, hvad der lige passer mig:) Godt indlæg og dejligt at læse andres kommentar og mening. Go' tirsdag:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - jeg har da lige set et tomt tog og en ny stol på din Instagram. Det er da en alsidig profil du har :-)Måske skal jeg bare blive bedre til at ignorere det, som dig - sige pyt og springe over. Nu har jeg bare valgt det fra, så det ikke skal irritere mig. Der skal være plads til forskellighed, på alle platforme. Jeg kan personligt bare ikke rumme der hvor der kun er 'lyserødt'. Tror i bund og grund vi er enige ret langt hen ad vejen. God dag til dig også :-) kh. Birgitte

   Slet
 7. Uanset årsager, begrundelser und alles, så tror jeg det er en rigtig proces, sommetider at få ryddet ud i feeds, rusket op i vanerne og vurdere hvad der gør godt og hvad der ikke gør. U rock girl! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - du har ret. Det er godt lige at få kigget vanerne efter i sømmene! Kh. Birgitte

   Slet
 8. Helt enig Birgitte, det kan virkelig godt føles som et gok i hovedet, når endnu et perfekt billede vises på IG eller en blog. På den anden side kan jeg inspireres af fine blogbilleder med en lækker tekst. Så er selv fanget lidt midt i mellem, prøver dog at undgå, at få de der gok i hovedet. For i mit hjem leves der, og det bliver aldrig et udstillingshjem. Så er det ihvertfald for et oprydnings/rengøringsselskab ;0) kærlig hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - man kan sige, at jeg bare kunne vælge at ignorere det, hvile mere i mig selv, så at sige. Men jeg valgte alligevel at dele mine tanker. Jeg kan ikke med de IG profiler, som er en lang strøm af perfekthed... tænker at deres liv for filan ikke kun kan være sådan? Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...