tirsdag den 24. november 2015

Opskrift på nem paella

På opfordring af Anne - og lidt Liv - (se kommentarfeltet i dette indlæg), så kommer her opskriften på en virkelig nem (og sikkert helt u-autentisk) paella.

Som altid, så laver jeg retten, så den passer med, hvad jeg lige har i køleskabet/spisekammeret. Så tilret gerne med hvad du selv har liggende. 

Retten kan laves med hel kylling eller kyllingelår (det sidste har jeg selv gjort før), men i den virkelig nemme version, har jeg bare brugt kyllinge-inderfilet.

Jeg bruger den stærke paprika og en lille smule chili, men det er op til egne smagsløg. Nogle gange får retten også en omgang timian. 

Jeg bruger ganske almindelige basmatiris og bouillon fra terning.

Du skal til 4 personer bruge:

650 kyllinge-inderfilet
200 g. bacontern
1 snittet løg eller en porrer (jeg brugte det sidste), gem lidt af toppen til pynt
1-2 fed presset hvidløg
1-2 spsk. safran eller gurkemeje (jeg bruger det sidste)
1-2 spsk. paprika, evt. lidt chili
salt og peber
4 dl. ris
6 dl. bouillon (grønt eller hønsefond)
150 g. ærter fra frost
100 g. rejer, evt. fra frost
1 grøn peberfrugt i tern
2 tomater i både

Sådan gør du:
Varm en gryde eller sautepande. Steg bacon til det er næsten sprødt. Tilsæt kylling, safran/gurkemeje, paprika, salt og peber. Steg et par minutter og tilsæt så peberfrugt, hvidløg og løg/porrer. Svits et par minutter. Tilsæt ris (rå) og bland rundt. Hæld bouillon over og lad retten simre under låg i ca. 20 min. Hold øje med retten og rør lidt rundt undervejs, så den ikke brænder på. Tilsæt lidt mere væde hvis nødvendigt. Smag på risen efter ca. 15 min. Når den er færdig, skal du tilsætte ærter og koge videre et par minutter. Til sidst tilsætter du rejerne. Retten er færdig, når de er blevet varme. Pynt med tomatbåde, sluk for varmen og læg låg på, så tomaterne lige når at blive lidt bløde. Pynt med porrer-top og server.

4 kommentarer:

 1. Spændende - glæder mig til at prøve:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - Håber du/I kan lide det. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Tak. Mums det lyder lækkert. Må jeg lige se om ikke jeg kan overskue en dag. Men en ingrediensliste på mere end 3 punkter, er lidt avanceret for mig - så det bliver først om et par uger (når alle andre har travlt med at julestresse).

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - nu skal jeg på ingen måde gøre mig klog, men for mig hjælper det at have alle ingredienserne klar (altså skåret ud mv.) inden jeg tænder komfuret. Så bliver det en smule mere overskueligt. Måske også for dig? Håber du giver den et forsøg. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...