lørdag den 21. november 2015

Super-cykelstier

Det har jeg skrevet lidt om til avisen her. Eller læs med lige her: 

På Vestegnen har vi noget, der hedder supercykelstier.

Supercykelstierne er tænkt som en hurtig rute fra forskellige steder på Vestegnen og ind til København - eller den anden vej, selvfølgelig. Her er jo dejligt nok på Vestegnen til at trille en tur ud af byen og besøge os.

Supercykelstierne er sådan helt enkelt nogle cykelstier med et ekstra løft, der har til formål at gøre det nemt og hurtigt at vælge cyklen frem for bil og offentlig transport på de lidt længere stræk. Der er ganske få forhindringer og stop undervejs på ruten. Desuden er stierne belagt med god belægning. Den første supercykelsti dukkede op i 2012 og beregninger viser, at det rent faktisk er muligt at flytte folk over på cyklen mellem hjem og arbejde.

Jeg indrømmer gerne, at siden jeg fik bil for snart to år siden, så er jeg blevet mere doven, hvad angår ture på cyklen. Faktisk er det sådan, at min veninde forleden sagde til mig, at jeg kunne komme ud til hende til en øl en dag - for hurtigt efter at tilføje, at det nok ikke gik, da jeg ville komme i bilen. Hun bor altså også langt væk. Helt ovre i den anden ende af Albertslund. Og det er mørkt og koldt, når jeg skal cykle over til hende til en kop aftenkaffe. Vi fik et lille grin ud af situationen, men egentlig havde hun ramt et lidt ømt punkt. For bilen er den nemme løsning i mange tilfælde og mine undskyldninger er der nok af.

Faktisk viser forsøg, at supercykelstierne er hurtigere end at køre i bil. Og de nye stier er sikre og giver en god cykeloplevelse. En god sidegevinst er jo, at kroppen samtidig kommer i bedre form og vi alle skåner miljøet ved at tage cyklen. En pendler, der skifter fra offentlig transport eller bil til en cykel, kan også få en ganske stor gevinst ud af det kropsmæssigt. Der er studier, der viser, at bare 15 min. på cyklen om dagen forlænger livet med tre år i gennemsnit.

Der er selvfølgelig også andre aspekter, der gør, at man ikke kan bruge cyklen frem og tilbage fra arbejde, men så kan man heldigvis bare bruge supercykelstierne som udgangspunkt for en ganske almindelig cykeltur. F.eks. sammen med familien. Der er jo masser at se på her på Vestegnen. Jeg ved i hvert fald, at jeg selv skal prøve supercykelstien på Vestegnen en dag. Bare for at opleve (eller genopdage) cykelglæden. Eller forbedre kondien. Det kan kun være en win-win situation.

2 kommentarer:

 1. Jeg holder så meget af cykelstier! Mellemste Pode og jeg cyklede i sommer fra Frederiksberg til Brøndby Strand og hjem igen for at ta' en svømmetur (havde pænt ondt bag i flere dage efter...). Og cykelstierne i Albertslund er fantastiske! Ungerne kan cykle til og fra ALT uden at komme i nærheden af en bil. Ville ønske det koncept fandtes overalt.
  God søndag fra mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. @mor-monster - ja mange kommuner kunne lære noget af Albertslund :) god søndag til dig og dine også. Kh Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...