søndag den 5. januar 2020

Årets bøger 2019

Så har jeg fået lavet listen over de bedste bøger i 2019. (Se listerne fra 2018 og 2017 og 2016). 

Selv om jeg har læst en del bøger - 38 stk. faktisk - så er det som om, at jeg har misset de rigtig gode bøger. Dem der sætter spor og som man lukker med tanken: sikke en fantastisk bog. Det er derfor godt, at jeg lige fik en slutspurt sidst på året med en del gode bøger.

Det kan det ikke komme bag på nogle, at første pladsen går til Maren Uthaugs seneste roman "En lykkelig slutning". Men faktisk vil jeg sige (til min egen overraskelse) at den må dele pladsen med "The lost man". 

Anden pladsen var lidt svær at placere, for jeg giver ofte slip på bøgerne med det samme, hvis de ikke har gjort et stort indtryk. Ved en gennemgang af 2019 bøgerne fandt jeg dog "I dine øjne", som virkelig var en god bog. 

"The silent patient" kommer ind på en tredje plads - og den var altså også god. Domestic noir genren kan være rigtig god, omend den også kan være rigtig skidt nogle gange. Det handler om at finde de helt rigtige bøger. Dem der passer til ens egen smag.

Så listen over 2019's bedste bøger er altså:
  1. En lykkelig slutning / The lost man
  2. I dine øjne
  3. The silent patient

Mit mål for 2020 er at læse 40 bøger. Det tænker jeg ikke er et uoverkommeligt mål, da jeg jo er færdig med diplomuddannelsen. Jeg vil gerne læse nogle lidt tungere bøger i 2020 og måske også nogle andre genrer end jeg plejer. Det bliver under alle omstændigheder godt at få tid til at læse i 2020.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...