torsdag den 4. januar 2018

Det bedste af 2017 - 25 bøger er læst

I lighed med sidste år, så har jeg lavet en top 3 over de bedste bøger, jeg har læst i 2017.

Jeg har godt nok læst mange bøger i 2017, som ikke lige var helt 'toppen af poppen'. Mange var sådan middelmådige bøger og det er lidt en skam. Måske er jeg bare svær at imponere.

Der har også været mange krimier. Mere end hvad godt er for mig. Jeg løber nemlig hurtigt sur i krimier. Jeg synes ofte, de er for ensformige. 

Jeg nåede lige præcis 25 bøger, men det var faktisk ikke så svært at vælge min top 3:
 1. Den underjordiske jernbane. Denne bog havde jeg skruet mine forventninger ned til. Det var helt ufortjent. Den er fantastisk godt skrevet. Jeg kan kun anbefale at læse den.
 2. Hvor der er fugle. Fordi den ikke kan placeres i en genre. Fordi den er dyster og mørk og virkelig god sprogligt. 
 3. Bogen om Baltimore familien. Den var god, selv om den er lang. Meget velskrevet og kommer godt rundt om en karaktererne.
Bonusbogen - den var til gengæld svært at vælge i år. For jeg har læst hele to gode 'ikke-skønlitterære bøger'. Det er Jeg går i min fars støvler og Vi er bare selv. To rå og virkelig flot formulerede bøger. 

Plus jeg vil give en ekstra anbefaling til Transfervindue, som helt klart har fortjent de rosende anmeldelser, som den har fået.

Planen for 2018 er at blive endnu mere kritisk med, hvad jeg læser. Jeg fik læst en del 'knap så gode' bøger i 2017 og det er livet altså for kort til. Så nu bliver der grovsorteret på min huskeliste og hentet inspiration til nye bøger.


2 kommentarer:

 1. Jeg er virkelig imponeret over alt det du får læst, Birgitte! Og også en lille smule misundelig. Men jeg fik faktisk læst en hel bog i juleferien (Ilkas arv af Sara Blædel, som jeg fik i julegave), og jeg håber meget at jeg kan få læst i hvert fald lidt mere i 2018.

  Jeg har fundet sådan en "reading challenge" for 2018, hvor man f.eks. skal læse en bog der er mindst 100 år gammel eller en bog der er målrettet det modsatte køn. Måske kan du finde noget tilsvarende, som kan variere din læsning lidt, så du ikke kører sur i krimier? Hvis du googler reading challenge, kommer der vildt mange forskellige, så du kan finde noget som pirrer din nysgerrighed. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @GG - jamen, jeg hverken strikker eller ser så meget tv. Så jeg læser i de pauser/om aftenen. Jeg kender godt Reading Challenge og det er godt til inspiration. Jeg duer ikke til at skulle holde det ;-) mest fordi jeg ikke altid ved, i hvilken rækkefølge bøgerne kommer hjem fra biblioteket. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...