søndag den 18. juni 2017

Tanker om at være selvstændig

Lad mig begynde med at slå fast: jeg har stor beundring for mennesker, der vælger at blive selvstændig. Hvad enten det er skønhedsprodukter, tøj, kommunikation eller fuldtidsblogger. Eller noget helt tredje. 

Det kommer aldrig til at ske for mig! Nu tænker du måske - "man skal aldrig sige aldrig". Virkeligheden er bare, at som selvstændig, så ved man oftest ikke, hvor mange timer, man skal lægge i det (mange har jeg hørt fra flere!) eller hvor stor lønnen vil være hver måned.

Det holder mit sind slet ikke til. Jeg er en udpræget tryghedsnarkoman og kontrolfreak. Så det ville være meget stressende for mig, ikke at have en fast indtægt. 

Desuden skal man som selvstændig være en smule 'påtrængende'. Altså opsøgende. I hvert fald i begyndelsen. Man skal sælge sig selv. Kunderne kommer nemlig sjældent ind fra gaden.

Jeg kan godt sælge. Jeg sælger ofte tanker eller ting. Jeg er ikke en dårlig sælger. Men derfra og så til at gøre det til min levevej. Nej, det kommer nok ikke til at ske. 


8 kommentarer:

 1. Har det fuldstændig lige som dig, Birgitte. Jeg trives med trygheden som lønarbejder :o)
  Men jeg er i næsegrus beundring for dem, der springer ud som selvstændige - og trives med det!

  SvarSlet
  Svar
  1. @KS - også her. Det er virkelig hårdt at starte op selv, men heldigvis er der en del af dem med gode ideer og gå-på-mod. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Helt enig! Jeg finder også stor tryghed i at vide, at det er det samme tal der tjekker ind på kontoen hver måned! Men jeg kunne faktisk godt tænke mig, at have LYSTEN til at blive selvstændig!...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - JA, jeg gad også godt have den lyst, bare lidt. Men den er der slet ikke. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg har evige iværksætterdrømme i maven. Måske sker det ikke, måske sker det. Time will tell :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - jeg håber, det sker for dig. Det fortjener alle iværksættere. Kram B

   Slet
 4. Ja jeg skal heller ikke nyde noget, det er helt sikkert ;D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rijah - intet galt i at være almindelig lønslave tænker jeg ;-) Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...