søndag den 4. juni 2017

Søndags-rengøring

Det er ikke rengøring af lejligheden, jeg hentyder til. Næh, det er "rengøring" af mig selv, jeg mener. Hver søndag bruger jeg nemlig tid på at få renset, skrubbet og vedligeholdt mig selv.

Jeg bruger hårkur. Jeg skrubber mit ansigt og nogle gange kroppen. Jeg får barberet ben. Jeg får filet hård hud af mine fødder. Jeg får lakeret negle (dog ikke så tit, som jeg gerne vil). Det lyder måske som lang tid, men jeg kan sagtens lave andre ting imens. F.eks. når jeg har hårkur i håret, så laver jeg oftest noget på computeren - nogle gange noget helt andet (f.eks. drikke kaffe og læse bog).

Jeg har praktiseret dette nogle år og det holder stort set hver søndag (nogle gange lørdag). Det er ikke, fordi det tager voldsomt lang tid, men det er tid givet godt ud for mig. Så skal jeg nemlig ikke tænke på det i hverdagen. 


16 kommentarer:

 1. Hvad den slags angår, så er jeg vist heldig hvis bare jeg får gjort forårsrent, haha! :-D
  Der lyder dejligt, Birgitte.... ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - jamen sådan er vi jo så forskellige. Jeg fungerer bedst med at have det at gå op i. Andre går knap så meget op i 'dullegrej' ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Dejligt med en fast dag til ekstra selvforkælelse. God søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - ja, jeg synes bestemt, det er dejligt. Derfor er det også noget, jeg prioriterer, selv om det nogle gange bare er at barbere ben i badet :-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Ehj, hvor lyder det bare skønt - og sundt! Det er desværre ikke så ofte jeg kommer hele turen rundt men prøver da på at holde hår på benene væk ;) Neglene er jeg meget flink til at pleje i perioder - lige nu trænger de i første omgang til noget acetone for at fjerne resterne af lak fra sidste uge. Ønsker dig en dejlig 2. pinse i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - negle er jeg til gengæld ikke så gode til at lakere. Burde virkelig få dem ordnet ;-) håber I har haft en dejlig pinse. Knus B

   Slet
 4. Det lyder dejligt med søndagsforkælelse (ikke rengøring). Jeg bøjer mig i støvet for din regelmæssighed. Det er en god vane.

  SvarSlet
  Svar
  1. @KS - tak søde du. Jeg skal jo holdes ved lige i min alder, hahaha. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Ikke værst - så er man ladet op til en ny uge (:

  - A

  SvarSlet
 6. Lyder som en god vane, og rart... tror jeg godt jeg vil prøve at indføre. ..

  SvarSlet
  Svar
  1. @Min servicehund - jeg er i hvert fald svært glad for den vane. kh. Birgitte

   Slet
 7. Hvor er du bare god, det er sådan noget jeg drømmer om at bruge tid til, men aldrig får gjort.
  kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - det er bare at begynde med en lille ting. F.eks. hårkur efter badet søndag morgen. Så en kop kaffe og skylle. Så er den klaret. Kh. Birgitte

   Slet
 8. Det var en vanvittigt god ide! Hvis man sørger for at afsætte en fast dag, ender man ikke som mig, der lige pludselig opdager, at det er aaalt for lang tid siden at fødderne/neglene/håret fik en grundig omgang... Det tror jeg, jeg vil prøve!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Pia - håber det lykkes for dig. Det behøver jo ikke være den 'store pakke' hver søndag, men så længe man får gjort lidt, så synes jeg faktisk det giver mening. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...