onsdag den 14. december 2016

Lucia

I går var det Lucia og mandag havde jeg forberedt nogle Luciaboller til arbejdet (og fryseren, da ungerne først kommer hjem på fredag). Jeg laver dem gerne fra en opskrift i bogen 'Krudtugler og Kanelsnegle' af Sif Orellana. Dog tror jeg, at jeg næste gang vil forsøge med denne opskrift. Jeg laver gerne Luciaboller flere gange i december. Det er en lidt anderledes bolle, end hvad vi plejer at få (mere smør og hvede end normalt). På den måde bliver december lidt speciel mht. vores morgenmad. 
Vi kører videre med den halvskidte billedkvalitet fra iPhone...  

15 kommentarer:

  1. De ser lækre ud, også på iPhone! Jeg kører også med den halvskidte billedkvalitet. Overvejer fra tid til anden om jeg skal investere i noget kamera af en art, men nej. Det bliver måske til noget en dag! En anden dag...

    SvarSlet
    Svar
    1. @Skøreliv - jeg har også overvejet et prof. kamera. Men jeg tror ikke, jeg vil rende rundt med det hele tiden. Kh. Birgitte

      Slet
  2. Jeg har aldrig bagt de der Lucia boller. Men sys hver gang jeg ser dem de ser så smukke ud. Måske skulle jeg prøve det i år?! Også selvom de ik blir bagt til Lucia men måske først i næste uge ... :)

    SvarSlet
    Svar
    1. @S - vi spiser dem både i december og januar ;-) og de er ikke svære at lave. Kh. Birgitte

      Slet
  3. De er bare så flotte!! Jeg må virkelig også prøve dem på et tidspunkt 😋

    SvarSlet
    Svar
    1. @Marie - tak, de er nu ikke svære, især ikke den koldhævede udgave. Kh. Birgitte

      Slet
  4. Åh de ser gode ud, jeg har faktisk aldrig prøvet at bage dem, men har da krudtugler bogen.
    kh Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. @Rikke - så må du i gang :-) det er jo bare en bolledej, der er udformet lidt anderledes. Kh. Birgitte

      Slet
  5. Smager bare super godt. .. fik ikke bagt tirsdag pga dum hovedpine. ... men tror jeg bager i morgen. .. der er jo købt ind.
    har du eksperimenteret med andre forme end gotlandsgrise?

    SvarSlet
    Svar
    1. @Min servicehund - jeg kan bedst lide dem som små brød, så jeg plejer kun at lave denne form og så én, hvor enderne er rullet mod hinanden (så det næsten bliver et hjerte), se den her: http://www.birgitte-b.dk/2015/12/luciabrd.html
      Kh. og god fornøjelse med bageriet. Birgitte

      Slet
    2. oh de også fine, der også en krone form... for mig bliver det altis et brød i strølsen (men det nok forkert...også vild med broen.
      men ellers laver jeg også mest grise

      Slet
    3. @Min servicehund - håber du fik eksperimenteret med forskellige former :-) kh. Birgitte

      Slet
    4. Desværre ikke...blev skidt mads. .. men det kommer

      Slet
  6. De ser virkelig lækre ud, trods billedkvaliteten ;-) Synes det er vildt sejt du bager luciaboller, det krydrer lige december på en god måde. Her går min pukkelryggede glip af det krydderi. De må spise en vaniljekrans.
    kh Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. @Rikke - vi bager ikke småkager, det er jeg elendig til. Så derfor er der tid til luciaboller ;-) kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...