torsdag den 22. december 2016

Bog nr. 29 - Intet må vige for natten

Denne bog har jeg ville læse i lang tid. Jeg har bare skulle tage tilløb til den. For den har været så anmelderrost og anbefalet, at man næsten kun kan blive skuffet. 

Det blev jeg dog ikke. Det er en rigtig god og reflekterende bog. Saglig og med løbende kildekritik. Barsk og kærlig kan man også kalde historien. Bogen handler om forfatterindens mor (og dermed også om hende selv). Hendes liv stykket sammen efter hendes død ved hjælp af interviews med mostre, tanter, veninder, søster og mænd. 

Forfatteren er meget opmærksom på sin egen rolle i beskrivelsen af moderen og håndterer det faktisk på en ret god måde. Helt klart en bog jeg vil anbefale, hvis man vil læse en anderledes form for biografi. 

6 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk også lige læst den! Hvor sjovt! Men jeg vil til gengæld sige, at jeg blev en lille smule skuffet. Jeg er glad for at ha' læst den, men det er ikke én som jeg på den måde har tager med mig videre, og som jeg har brugt flere dage på at tænke over efterfølgende. Men som sagt er jeg alligevel glad for at have læst den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - jeg synes egentlig, den var ret god. Især fordi forfatteren i bogen forholder sig kritisk til både kilder og egen rolle. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg har den liggende - på mit natbord og skal lige afslutte en novellesamling. Så går jeg igang - så regner med at være færdig med den på den anden side af juleaften. Vil glæde mig til at læse den - er dog også bange for at blive skuffet netop på grund af de mange roser :-).

  SvarSlet
  Svar
  1. @Cille - den er ikke tung at læse, så den er let klaret i juleferien ;-) glæder mig til at høre, hvad du synes om den. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Du får godt nok tygget nogle bøger i gennem😀
  Har du et mål for året, eller læser du bare derudad?

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg havde et mål med 25 bøger i 2016, men jeg læser generelt mange bøger. Så hun tæller jeg bare videre fra de 25 ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...