onsdag den 27. april 2016

Noget om mine sko

Som lovet til Øglemor, så kommer her et indlæg om mine nyeste sko-indkøb. Det blev lidt langt og handler også om alle mine andre sko, men prøv alligevel at hænge på til slutningen...

Jeg har længe jagtet et par flade pæne sko og set på et utal af 'herre-sko' (som åbenbart er moderne for tiden). De fleste par er mega fede med glimmer eller snake-skin, men jeg ved bare, at jeg bliver træt af dem meget hurtigt - hvis det altså ikke er en helt klassisk sko. 

Så endelig fandt jeg sidste måned, dem jeg gerne ville have (fra Vagabond) og jagtede så den korrekte størrelse i en uges tid. Siden da har de hængt på mine fødder temmelig meget. De er nemlig super behagelige at gå i og nogle pæne klassikere til arbejdsbrug (i stedet for de sædvanlige Nike Free, som jeg ofte har brugt på kontoret). De går til både bukser og kjole/nederdel og pifter i mine øjne lige ens outfit lidt op. Så man ikke er helt casual (ikke at der er noget galt i det, men nu jeg ikke går i højhælede sko på job, så er det rart at være lidt 'pæn' nogle gange).

Her er de så, den højre med stearinpletter - og nej, de er ikke lige pudset heller.

Så var det jo også, at jeg holdt fri tirsdag og var i det lokale center, hvor min kæreste spottede en fin kilehæl sandal. Og jeg manglede ikke en højhælet sandal som sådan. Men altså, det er svært nok i forvejen at finde højhælede sko til mine fødder, så da de passede perfekt, så var det bare med at slå til. De er fra Gabor (og som min kæreste bemærkede, så købte jeg altså et par sko i mærket, som 'gamle damer' går i!).
Glæder mig til varme og sol, så skal disse nye sandaler luftes

Jeg har købt 3 par nye sko i år. I går smed jeg dog et par støvler ud, da der var hul i sålen. Jeg slider mine sko temmelig meget, når jeg først har fundet nogle, der fungerer med mine fødder.

Jeg ved ikke, om jeg har mange sko/sandaler/sneakers. Skabet består pt. af: 
Plus ovenstående to par. 

I alt 14 par sko (plus et par badesandaler, som jeg bruger som hjemmesko, men de tæller ikke rigtig med, vel?!!)

Jeg har ingen idé, om det er mange sko i forhold til andre kvinder? Spørger du min kæreste, så er det sikker enormt mange, trods han også har en del sko. Jeg har de sidste par år smidt de slidte sko/støvler/sandaler ud, så snart der gik hul i sålen eller de gik i stykker på anden måde. 

F.eks. kan mine vinterstøvler - 2 par - jo kun bruges om vinteren, da begge er med foer. Jeg kan ikke nøjes med ét par, for mine fødder har brug for at skifte mellem noget og det er heller ikke praktisk, hvis det ene par er våde. 

Sandaler har jeg mange af. Her kunne helt klart godt barberes ned i antal. Men igen, f.eks. mine Ipanema, som jeg købte sidste år, bruger jeg kun på stranden, da de ikke er særlig gode at have på en hel dag. 

For mig kommer sko-indkøb lidt i bølger. Nu har jeg købt 3 par i år, men jeg har sidste år også smidt 5 par ud de sidste 6 måneder. Et par Nike Free gav jeg væk sidste måned, da jeg måtte indse, at de var købt et halvt nummer for små. Så nu er jeg faktisk på jagt efter et par, som er helt sorte (også sålen) eller mørkegrå. Og så burde det vist være nok skoindkøb for i år...

  

6 kommentarer:

 1. Sko åh sko. Jeg elsker sko men når ens fødder altid sover og er følelsesløse så er det ikke nemt mere. Men før sclerosen elskede jeg sko og havde mange. Prinsessepigen elsker sko og har mange.... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - ja, det er noget skidt med dine sovende fødder ;-) men jeg vil nu ikke sige at jeg ligefrem elsker sko. Jeg har jo brug for en del sæsonfodtøj og så skal man også have lidt at skifte imellem , hahaha... Kh. Birgitte

   Slet
 2. Hold da op et overblik du har over skoskabets indhold. Her tør jeg slet ikke kigge i det. Har så faktisk heller ikke et skoskab. Har skoskuffer. En til hver af de 3 andre familiemedlemmer - 3 skuffer til mig og en anden (større) skuffe + 2 par støvler, som ikke kan være i skufferne. Nå ja. Og 2 par røjsere ude i skuret, men de tæller vel ikke?!
  Jeg vil tro at jeg også rammer de ca. 14 par ;-) Husk ... det er små skuffer jeg har!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - jamen, jeg bruger også dem, jeg har! De fleste er i gang i løbet af ugen (afhængig af sæson selvfølgelig)... Jeg har også mine 'spredt' i skoskuffer og i entre-skabet.
   PS. Nej, gummistøvler tæller ikke med. Har også et par i kælderen, som jeg bruger én gang om året ca.

   Slet
 3. Elsker sandaler langt højere end sko☺. Fede sandaler iøvrigt. Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - som du kan se af min oversigt, har jeg også temmelig mange sandaler, hahaha... Kram Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...