onsdag den 20. april 2016

Gammeldags

Jeg er den gammeldags type. Det indrømmer jeg gerne. Det kan til tider give problemer (for mig selv), når andre ikke er som mig. Heldigvis dog, for hvis vi alle var ens, så ville det nok være en kedelig verden. Jeg skal bare lære at sige 'pyt', når nogle af mine gammeldags holdninger konflikter med andres væremåde. Her er nogle af de ting, jeg er gammeldags omkring:
 • Jeg kan godt lide, at manden holder døren for kvinden.
 • Jeg hader, når jeg ser tekster, hvor 'I' er med lille 'i'.
 • Jeg er fan af 'ja, tak' og 'nej, tak' - ikke bare 'ja' eller 'nej'.
 • Jeg synes, det er ubehøvlet ikke at slå toiletbrættet ned (gælder også for kvinder - låget skal lukkes for pokker!).
 • Jeg har det stramt med at skulle rykke for et svar på indbydelser efter svarfristen er udløbet.

13 kommentarer:

 1. Tjek, tjek, tjek, dobbelttjek ooooog tjek!! Så enig!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - godt jeg ikke er alene ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Hvis det er definitionen på at være gammeldags, så er jeg også! :-) Helt enig i samtlige punkter.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - dejligt jeg ikke er ene i at være gammeldags ;-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Haha er også enig. Specielt den med toilet-låget 😃.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Cille - jamen er det ikke bare irriterende, det med låget?!! Altså! ;-) Kh. Birgitte

   Slet
 4. Amen! Jeg vil dog ikke betragte "I" med lille som uhøflighed, blot ringe stavning (hvilket fortjener sit eget rant i stil med folk, der ikke bruger nutids-r eller kager rundt i ligge og lægge)
  Jeg er ikke gammeldags - har bare optaget lidt af sydstats-kulturen i mig. Selvom jeg er feminist, må mænd gerne være som Rhett Butler :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Betteskov - du har ret. Men nogle ved måske ikke det skal med stort I? Og ja, vi kvinder kan sagtens være feminister og holde på de gammeldags former ;) kh Birgitte

   Slet
 5. Du er ikke gammeldags bare ganske almindelig høflig:o) har det som dig og kan føje flere til. Vores børn er nogen af de eneste der siger tak for i dag til trænere, forældre you name it, når de skal hjem. Nu er jeg gift med en englænder og har selv boet i Englang, hvor høfligheden er bedre end her. Jeg har det meget stramt med folk bander hele tiden. Mine børn bander ikke , ej heller gør vi men det gør tv værter. Pinligt. Det er unødvendigt at bande og det lyder lav intelligent i mine øre.... Nej, hold du endelig fast i dine ting for du lyder høflig og det er en dyd:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - åh bande og spytte. Jeg er ikke tilhænger af nogle af delene. Glad for jeg ikke er alene om at holde fast i gamle dyder og give dem videre til børnene. Kh Birgitte

   Slet
 6. Jeg kan på ingen måde lide, at gå først ind i et rum. Derfor, omend jeg finder det smigrende og galant, må jeg insistere på at mændene ikke holder døren for mig. Eller at de i det mindste går ind før mig, og holder døren sådan lidt mere bagud-agtigt. Lidt fobisk. Men sådan er det. Toiletlåg skal slåes ned efter brug. Punktum.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - så skal man jo ikke holde døren for dig. Og det oplever jeg faktisk de fleste heller ikke gør ;)

   Slet
  2. Og ja. Ned med det låg! Kh Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...