lørdag den 9. april 2016

Detaljer om skiferie

I dette indlæg spurgte Cille om al det praktiske og detaljer omkring vores skiferie. Så hvis du ikke lige er til det, så er dette et indlæg du bare kan springe over ;-)

(og fordi jeg nogle gange er en udsætter, så har jeg først fået taget mig sammen til at skrive indlægget nu).

Jeg har stået på ski (langrend), siden jeg var 7 år gammel. Mine forældre tog os ud af skolen i én uge hvert andet år (det var før der blev indført vinterferie i skolerne på Vestegnen). Ferien er booket via Norsk Rejsebureau, som ordner alt det praktiske for os. 

Rejsen foregår nogenlunde sådan her:
Vi tager DFDS Oslo-færgen fra Nordhavn (Kbh.) fredag eftermiddag. Så er vi i Oslo lørdag morgen og har haft tid til at nyde feriens begyndelse stille og rolig. Med god mad og en rolig start med plads til at udfolde sig på. I Oslo tager vi toget til Lillehammer og der bliver vi hentet af hotelbus/bil og kørt til hotellet. Vi har altid rejst på samme måde, da mine forældre ikke havde/har bil.

De sidste 15 år har vi boet på Dalseter Høyfjellshotell. Det er ikke et nemt nybegynder område, men der er mange langrends-løjper med forskellige sværhedsgrader og ture, der kan afkortes og forlænges efter behov. Plus en bakke med hejs (lift) til alpin og snowboard. Den er til gengæld ikke svær... 
Toppen af bakken/skiliften

Og så er der bare så smukt. Det er et af de smukkeste steder i Norge efter min mening. Fjeld og sø lige udenfor døren.   
Ude på løjpenVi bestiller hotelopholdet med helpension. Det er dyrt, men til gengæld er det 100% ferie for mig. Ingen madlavning, rengøring eller den store oprydning. Det er bare at gå ned i spisesalen til tiden. Morgen og frokost er buffet. Frokosten er med varme og kolde retter. Aftensmåltidet er 3-retters menu og efterhånden ikke helt så dårligt (norsk køkken har været en udfordring til tider).

Vi spiser tidlig morgenmad og er derfor tidligt ude i sporet. Efter formiddagens tur slapper man af på værelset eller i opholdsstuen (eller børnene går i legerummet). Efter frokost plejer vi at tage en tur til ude i sneen eller går i svømmehallen (hvor vandet er ret så varmt). Det gode ved at rejse flere sammen er, at vi kan splitte os lidt op, så dem der vil ud kan gøre det, mens andre går i svømmehallen eller sover lur om eftermiddagen. Den friske luft og motion gør én meget træt - og det er derfor mere reglen end undtagelsen, at jeg sover allerede omkring kl. 21.30 på vinterferien. 

Det lyder måske som en lidt underlig måde at holde skiferie på, men jeg har overvejet anden kombination (hytte/bil/fly) og nået til konklusionen, at jeg og familien trives rigtig godt med at gøre det 'på helt samme og traditionelle måde som altid'. 


2 kommentarer:

Giv mig dine tanker...