lørdag den 30. april 2016

De fantastiske frivillige

Ugens indlæg i lokalavisen kan læses online her. Eller i dette indlæg. 

Det handler om de frivillige. Kender du nogle af dem - eller er du selv en af dem? Jeg har stor respekt for frivilligt arbejde. Pt. er jeg ikke selv aktiv, men måske når ungerne slipper taget i mig, så kan det komme på bordet igen...

Frivilligheden findes på stort set alle områder her på Vestegnen. Der er frivillige til de alvorlige opgaver, til de lidt mere sjove opgaver og til de nødvendige opgaver.
Ved fodboldkampene tænker de færreste af os nok over, at det er frivillige, der trækker en stor del af læsset. Oftest er det forældre til ungdomsspillere, der både sælger pølser og øl i boderne og rydder op på stadion dagen efter.

Mange plejecentre bruger også frivillige i tæt samarbejde med personalet. Især i takt med at kommunerne har mere fokus på, at ingen skal dø alene. Her bruges frivillige til at våge. Mange frivillige fungerer desuden som besøgsven, motionsven eller spiseven for de ældre medborgere. De hjælper også med at aktivere de ældre til f.eks. sangaftener og tager dem med på udflugt.

De fleste genbrugsbutikker herude drives af frivillige. De sørger for en sortering af tøj og driver forretningerne, som om de var helt almindelige ansatte. Samtidig findes der også IT-vejledere, der hjælper folk i alle aldre med at blive dus med computere, smartphones og tablets.

Vi kender alle de lokale Natteravne, som er nemme at kende i nattelivet med deres gule veste. Ungdommens Røde Kors bruger frivillige til bla. at hjælpe børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug eller vold. Det frivillige arbejde kan være alt fra lektiehjælp til hjælp på ferielejre.

Mange frivillige drives af den tilfredshed og glæde det giver, at gøre noget godt for andre. At være frivillig er givende for både andre og også én selv. At være frivillig giver ofte også et fællesskab med andre frivillige og et helt specielt netværk. Du kan både gøre en indsats for dine medborgere eller for lokalsamfundet.

Har du lyst til at være frivillig, så kan du kontakte de enkelte institutioner eller kommunen. Du kan også finde mange tilbud om at være frivillig på Internettet. Som regel er den eneste kvalifikation der kræves, at du har lyst til at gøre noget godt for andre. Der findes arbejde for stort set al slags frivillighed og du kan selv vælge, hvor mange timer du har lyst til at bidrage med.


Vi kender alle de frivillige og møder dem helt sikkert på en eller anden vis på Vestegenen. Om vi skal i biografen, ud i nattelivet eller i den lokale genbrugsbutik. Vi skylder en stor tak til disse frivillige, der får vores lokalsamfund til at køre rundt og hjælper flere forskellige slags mennesker. Husk at sætte pris på dem, næste gang du er i kontakt med en frivillig.

2 kommentarer:

  1. Hørt! Det er fantastiske kræfter der er i spil mange steder i landet. Jeg har selv været frivillig i kræftens bekæmpelse i cirka 4 år. Det var efter min far døde af kræft noget jeg fandt stor mening i og havde nogle store fornøjelser med. Men det kræver også en indsats og det kan være svært at få alle ender til at hænge sammen. Så fuldstændig enig. Sæt pris på de frivillige i hvilken som helst kontekst vi taler om!!

    SvarSlet
    Svar
    1. @Dorte - jamen hvad skulle vi egentlig gøre uden de frivillige. Det har jeg tænkt meget over. Jeg håber, at få plads i livet igen til frivilligt arbejde, af den ene eller anden slags. Kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...