torsdag den 7. april 2016

Er det svært at lave indisk mad?

Jeg elsker indisk mad. Helst de retter, der er til den stærke side. Desværre er det ikke hele familien, der er med på den idé. Derfor var det virkelig lækkert, at jeg i påsken var inviteret hjem til min veninde, for at lave indisk mad med hende.

Min veninde har fundet en opskrift frem, men jeg er ikke så god til at holde mig til opskrifter, så det blev lidt med modifikationer. Og nu kommer pointen: for indisk mad er slet ikke svært at lave og man kan faktisk godt lave det med relativt få (almindelige) ingredienser. 

Når jeg laver mad, har jeg det bedst med at forberede alle ingredienser på forhånd, så jeg ikke skal stresse over at hakke noget, mens jeg samtidig skal holde øje med gryden/panden. Denne ret er derfor ret nem, når det hele står på bordet, hakket og snittet og klar til brug.

Ingredienser til 4 personer:
Kyllingefilet i strimler, ca. 600 g.
Ingefær, 1 mellemstor knold
Chili, rød eller grøn
Hvidløg, ca. 3 fed
Løg, 1-2 afhængig af smag
Peberfrugt, 1-2 røde, gule eller grønne
Mango, 1 stk.
Karry, gerne ostindisk 
Garam Masala
Olie
Hk. tomat på dåse, 1 stk.
Vand
Græsk yoghurt, ca. 200 ml.
Citron/limesaft

Tilbehør:
Naan brød
Ris
Mango Chutney

Sådan gør du:
Varm olie i en wok eller høj pande. Brænd ca. 3 tsk. karry af og tilsæt 1 tsk. garam masala og kylling i strimler. Tilsæt 1 spsk. revet ingefærknold, 1 finthakket chili og 3 fed presset hvidløg. Når kyllingen er næsten gennemstegt, så tilsæt 1-2 løg i tynde både. Svits i ca. 3 min. Tilsæt 1-2 peberfrugt i strimler eller grove tern. Når hele retten har svitset i ca. 5 min., så tilsæt 1 dåse hakket tomat og 1 mango i tern. Evt. lidt vand, hvis du gerne vil have mere sovs. Lad retten simre i ca. 10 min. Smag til med salt, peber og citron/limesaft (den må gerne bide lidt, da yoghurten sørger for at dæmpe noget af det stærke). Tilsæt til sidste 5-6 spsk. græsk yoghurt og varm retten igennem (den skal helst ikke koge).    

Alle mål på krydderier, ingefær, hvidløg og chili afhænger af, hvor stærk din ret skal være. Du kan altid tilføje mere yoghurt til sidst, hvis du har fået lavet den for stærk til din smag.


Server retten med kogte ris, Naan brød og mango chutney.

Jeg fik ikke taget noget billede af vores indiske ret. Det var noget med, at den ikke var så Instagram-venlig og så var vi også ret sultne.


8 kommentarer:

 1. Det lyder dejligt, Birgitte; du er velkommen i mit køkken any time!!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - det kan vi godt arrangere ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Mmm... det lyder lækkert. Det kan ikke blive andet end godt med DE ingredienser!! Ha ha, kender godt det der med at maden ikke er helt Instagram venlig :-D En gang imellem smager det bare bedre end det ser ud. Tak for opskriften, den vil jeg prøve en dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - håber du får lavet opskriften - og måske taget et billede? ;-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Vi elsker indisk mad. Vil nu helst ha' det som take away men jeg lave især Chicken Tikka Masala herhjemme:o) Go' weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - jeg kan ikke finde en god take-away indisk her, så jeg må lave det selv ;-) kh. Birgitte

   Slet
 4. Åh hvor ville jeg ønske at du snart kommer forbi mit køkken - vi har jo faktisk også en tidligere aftale om nogle boller Birgitte ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - for pokker, du bor jo så langt væk fra mig ;-) ellers kom jeg gerne med boller. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...