tirsdag den 19. april 2016

Hjemmelavet ingefær shot

Jeg prøvede forrige weekend at lave min egen ingefær shots. Og det var faktisk meget nemt. Om det hjælper på min sundhed vil jeg ikke udtale mig om, men det skader vel ikke?!! 

Ingefær drikken smager selvfølgelig stærkt, men fordelen ved hjemmelavet er, at man selv kan regulere styrken og smagen. Og man undgår alle mulige E-numre.
Jeg brugte:
2 store knolde ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver
1 æble, skåret i tynde både
1 citron, skåret i tynde skiver (og vasket godt, hvis den ikke er økologisk)
1 liter vand
2 spsk. honning

Smid alle ingredienser undtagen honning i en gryde. Kog ca. 45 min. og si væsken. Udrør honning i væsken og smag til. Alternativt kan tilsættes mere vand, honning eller æblejuice. Kom i flaske eller anden beholder, køl og nyd et shot hver morgen. Min portion holdt lidt over én uge. 

Vi er i øvrigt flere, der laver egne ingefær shots. Læs også herovre.

10 kommentarer:

 1. Ej, jeg må snart igang, kan jeg godt se!! Det ligner noget selv jeg kan finde ud af...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - jeg var selv rigtig forbløffet over, hvor let det egentlig er ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Uuj det lyder sundt. Og jeg er også ret sikker på, at det ikke skader. Ingefær er det nye sort. Eller noget ;-) og så lyder det jo ret simpelt sådan selv at bakse sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - det er simpelt - om det er sundt, tja, det er i hvert fald ikke usundt ;-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Ser godt ud - vi er bare så meget nede med de shots dig og mig ;-). Skål og kram

  SvarSlet
 4. Jeg har længe lavet de moderne ingefær shots, men har dog aldrig lavet med æblejuice. Det lyder ellers rigtig godt :-)
  Kærlig hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg har kogt denne med æble, men ved at nogle også koger det 'rent' og så blander i æblejuice koldt. Så er det jo ikke så stærkt. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Mmm... lyder spændende med æble i! Jeg har lavet ingefærshot i noget tid og kan slet ikke undvære min morgenshot! Måske skulle jeg prøve denne opskrift næste gang. Kan man smage æblet?

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - jeg vil ikke sige, at man kan smage æblet, men det tager lidt af toppen på den skrappe smag (efter min mening). kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...