tirsdag den 12. april 2016

Hvornår kommer den?

Overgangsalderen?

I påsken var jeg jo hos min veninde og vi kom til at snakke om overgangsalderen. Det er jo ikke fordi nogle af os er der endnu, men det kan jo ikke nægtes, at det nok kommer til os før eller siden.

Men hvordan kommer den? Og hvordan ved man, at det er den? Og hvor slem mon den bliver? Der var mange spørgsmål i spil den dag...


10 kommentarer:

 1. Uschj, jeg tænker ca. én gang om måneden, at NU går jeg sgu' nok i overgangsalderen. Godt nok er jeg ikke fyldt fyrre helt endnu, men for nogle sker det jo RET tidligt. Og jeg vil sige, at jeg op til menstruation får virkelig meget hedeture, og PMSsyndromet bliver efterhånden mere og mere udtalt med årene på den knapt så charmerende måde... Jeg googler lystigt 'overgangsalderen' hver gang jeg tror, det er det, der er på spil. Google kan anbefales ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - jeg tør ikke Google ;-) hahaha... så har jeg lige pludselig alle symptomer. Tror nu heller ikke du kommer i overgangsalderen foreløbig?!! Kh. Birgitte

   Slet
 2. Ja det er godt nok mange spørgsmål. Og der findes sikkert lige så mange svar. Jeg tænker at det er lidt ligesom med menstruationen. For nogen går det nemt og let uden det store hverken psykiske eller fysiske kaos og for andre modsat + alle variationerne derimellem ;-) Man kan aldrig vide, når det er hormonerne der råder ...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - du har ret. Det er nok meget individuelt. Tænk hvis man bare kunne komme over det, helt uden at vide det ;-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Som så mange andre ting kommer den nok, når den gør... Et godt tip er at spørge jeres mødre, hvis I har dem endnu. Moderens tidspunkt for overgangsalder giver et godt fingerpeg om, hvornår man kan forvente at gå i overgangsalderen. Ja, det kan være stygt, siges det, men der findes mange behandlingsmuligheder (og motion og sund kost hjælper også ;-)) og for nogle kvinder er det helt begivenhedsløst...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Betteskov - ja, man kan spørge, men det er også bare så kedeligt et emne ;-) men jeg er helt på det rene med, at det er arveligt, hvor slemt/nemt det bliver. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Overgangs hvad for noget..... Er det ikke kun andre der lider af det??!! Uh, jeg synes bare det er uretfærdigt, at vi skal det hele og mændende bare kigger på..... Nå, men hvis jeg helt ignorer det findes så sker det nok ikke for mig, vel?? :/ :D :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - det kan helt klart ignoreres væk ;-) hahaha... men altså, er der ikke noget med at mænd også har en slags overgangsalder? Kh. Birgitte

   Slet
 5. Tjah. Jeg tror, Liv har fat i noget af det rigtige, at der er cirka lige så mange svar, som der er kvinder. Det eneste, jeg ved, er at jeg IKKE ligner min mor, hvad det angår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - jeg håber, det på den måde så er positivt - det med at du ikke ligner din mor ;-) der er ikke andet for end at vente i spænding... eller noget. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...