torsdag den 14. april 2016

Det positive smitter

Jeg har skrevet dette indlæg til ugens lokalavis. Du kan se det online her eller læs med videre...
Jeg er et par gange blevet beskyldt for, at have skyklapper på, når jeg vælger emner og fokus til mine indlæg her i avisen. Jeg får skudt i skoen, at jeg vender det blinde øje for meget til og se tingene alt for rosenrødt. At jeg ikke vil anerkende de problemer, der er på Vestegnen med bla. kriminalitet, ghettodannelser og andre sociale- og etniske problemer. Det er dog et aktivt valg, jeg har truffet helt bevidst. For er der ikke allerede nok fokus på de negative ting på Vestegenen? Har vi virkelig brug for mere negativ omtale? Eller har vi måske netop brug for, at vi fokuserer på de ting, der fungerer og som er gode ved vores område?

Jeg mener helt klart, at vi ikke skal ignorere problemerne på Vestegnen. Til gengæld mener jeg også, at vi skal gøre noget positivt, frem for »bare« at supplere til den dårlige omtale-spiral med en masse negativitet. For det er jo ikke kun det negative ved Vestegnen, vi omtaler og påvirker. Nej, det er jo også os selv, vi taler dårligt om.

I stedet for kunne vi jo begynde med at være lidt stolte over alt det, som Vestegnen også er. Vi kunne begynde at glæde os over alle de dejlige ting, der er her. Og med den glæde, kunne der komme en positiv »smitte« til andre. Endda også til alle dem, som måske ikke kender vores område, andet end det de hører gennem medierne. Jeg kender f.eks. en kvinde, der konsekvent omtaler Vestegnen som »velfærdsbæltet« og på den måde bærer de gode ting videre, også i sin omtale af Vestegnen overfor andre. Og ved I hvad - det virker. Positive omtaler bliver også husket og vi har faktisk masser af velfærd. Det handler bare om at finde de gode historier.

Måske er jeg ikke enig med mange andre mennesker på Vestegnen. Måske er de ligeglade - og det er helt sikkert ikke dem, der læser mine indlæg her i avisen. Men det gør ikke noget godt for os alle på Vestegnen, hvis vi fortsætter den dårlige omtale og kun fokuserer på de negative ting i området. Det rammer os selv, som en boomerang af negativitet.
Min opfordring er derfor: slå skyklapperne til og rank ryggen. Tal om de gode ting og se, om det ikke kaster en stolthed og glæde af sig. Der er nemlig masser at være stolt af - og glad for - når man lever på Vestegnen.

15 kommentarer:

 1. Det synes jeg lyder som en fantastisk tilgang til tingene og tilværelsen! Jeg stemmer for at vende det blinde øje til! (Også selv om jeg er stormester i brok....)

  SvarSlet
  Svar
  1. Spot on kommentar. Jeg gentager!

   Slet
  2. @Skøreliv + @Cille - jamen, det er bare en god strategi nogle gange ;-) god weekend. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Tog Vestegnen i min postkasse i morges og lagde den i cykelkurven, læste din fantastiske klumme på arbejdet - og lod avisen ligge fremme, så andre kunne få glæde af dine skriverier :-)
  God aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - tusind tak og dejligt du læser med (og opfordrer andre til at gøre det samme). Kh. Birgitte

   Slet
 3. Fuldstændig enig i at det positive smitter. Godt indlæg - bliver helt glad

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - tak søde du, og ja, glæde smitter :-) kh. Birgitte

   Slet
 4. Mit glas er også altid halv fuldt for det nytter ikke, at være negativ:o) Jeg ser altid det bedste i folk, steder og ting først for hvorfor skulle jeg ikke det:) Da jeg fik sclerose var det da et chok og skide hårdt men nu skal vi ikke stå i kø i Legoland mere.... Og en masse andre positive ting:D Dejligt du ser det positive - det er der mange andre der kunne lære af:o) Så bliv ved med det:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - Det er en fantastisk indstilling du har :-) og det kan vi alle lære af på mange områder. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Sikke et skønt indlæg!!
  Kh fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. @Lisbet - tusind tak :-) kh. Birgitte

   Slet
 6. Sikke et skønt indlæg!!
  Kh fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvorfor, men din kommentar ender altid med at blive udgivet to gange på bloggen... men så er jeg også sikker på at se dine søde beskeder. Kh. Birgitte

   Slet
 7. Ved du hvad Birgitte, jeg synes det er et fantastisk livssyn at vælge den positive indgang. Synes det er så dejligt at du vælger den vinkel :-)
  Kærlig hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - tusind tak for din kommentar :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...