fredag den 25. marts 2016

Er du en udsætter?

Det spørgsmål mødte mig fredag før vinterferien, da jeg fortalte min massør/kosmetolog, at jeg endnu ikke havde pakket til ferie (som begyndte kl. 14,45 samme dag) og at jeg også lige skulle nå en masse andre praktiske ting inden.

Ja, jeg er en udsætter. Med nogle ting altså. Andre ting kan jeg sagtens få fra hånden med det samme. Der kan være langt fra tanke til handling hos mig - og der kan være kort.

F.eks. ville jeg sortere i mit tøjskab. Det nåede jeg at tænke på et par aftener. For så (endelig) at gøre det, bruge en times tid og komme i mål med 3 store poser, som skal videre til andre. Plus en masse sokker og underbukser, der røg direkte i skraldespanden.

Ofte handler det også om, at jeg i virkeligheden ikke gider opgaven. At den måske virker uoverskuelig og ikke særlig sjov. Så skyder jeg den. Til aller-sidste øjeblik. Eller prøver at fortrænge den, så længe det kan lade sig gøre (her snakker vi primært rengøring)

Jeg har også favorit-opgaver. Jeg har f.eks. ikke noget imod at vaske tøj, men hader at vaske gulv. Når jeg først kommer i gang med vinduespudsning eller rengøring af bad, så går det også ok. Skal bare lige tage mig sammen først.

Her i påsken kan jeg mærke, at jeg udsætter bloggen. For egentlig gider jeg ikke slæbe computeren frem og lave indlæg. Eller finde ud af, hvordan man sætter billeder ind, når jeg blogger fra mobilen. Så indtil videre bliver det udsat (har også en lille opgave til skolen, jeg skal i gang med - og den kan ikke udsættes!).

God påske derude...


6 kommentarer:

 1. God påske i lige måde! Ja, det var jo tankevækkende!... Bum, bum.... Jeg tror i mange tilfælde jeg er sådan én, der handler med det samme. Det er ret få ting jeg udskyder med mindre jeg har influenza. Det skulle da lige være madplaner, hmmm... Men jeg ville ønske at jeg ikke altid havde den der indre diktator til at svinge pisken over hovedet på mig, jeg tror det er ret sundt at udskyde ting ind i mellem!
  God opgaveskrivning!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - det ville trods alt være fedt, hvis vi to kunne dele, så jeg fik lidt diktator og du fik lidt udsætter ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Åh Birgitte. Jeg har det ligesom dig, det der ingen interesse har, virker uoverskueligt og virkelig kedelige (som fx rengøring - ligesom du) det kan snildt vente ... længe! Men ellers har jeg det som skøreliv.dk - handler promte, får tingene gjort og finder ro i det.
  Hep hep for opgaven. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - bare jeg kunne mønstre samme beslutsomhed som jer ;-) men tit er der liiiige noget andet mere spændende jeg kan lave, inden jeg gider det sure. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Kender det så godt også på den der opgavespecifikke måde. Rigtig god opgaveskrivning og påske. Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - dejligt at jeg ikke er alene ;-) kram

   Slet

Giv mig dine tanker...