mandag den 14. marts 2016

Sukkerfri sodavand

Jeg har i rigtig mange år drukket sukkerfri sodavand. Mest Coca Cola Light, nu Zero og jeg har lige prøvet den nye Life. 

Jeg er klar over, at sødemidler ikke er lykken. Jeg vil på én måde ønske, at jeg ikke har fået vænnet mine smagsløg til det. For reel (rigtig?) sukker ved man da, hvad er. Mens nutrasweet, aspartam og stevia får mere og mere kritik, jo flere år de har på bagen. Jeg kan bare ikke drikke den røde cola (den originale). Mine smagsløg er afvænnet fra det. Den føles kvalmende sød og klistret. Så jeg er på sødestof-holdet.
Mine unger drikker sodavand med sukker. Det er et helt bevidst valg, om ikke at fylde dem med kunstig sødemiddel. Det er straks en anden sag (åbenbart), når det kommer til én selv. 

Jeg prøver at undgå cola (sodavand i det hele taget) i hverdagen. Det lykkes bedst de uger, hvor ungerne er hjemme. For det er en ond cirkel at komme ind i, med det cola. Læs f.eks. om ond cola-afhængighed her. Jeg vil dog ikke sige, at jeg ikke kan leve uden min cola, men mere at jeg i hvert fald nyder den, når vi når til fredag aften.


12 kommentarer:

 1. Med fare for at lyde som min mor, der var tandlæge: Stoooooop!! Ej, selvfølgelig skal man værne om sine laster, men ku' du måske overveje at blive ryger i stedet for?... Jeg har meget grelle real life stories to tell, don't get me started... Take care!!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - Tak for din omsorg. SÅ meget cola tror jeg ikke jeg drikker... og jeg går til tandlægen hver 8. måned og han siger ikke noget om syreskader (kun tandtråd og tandsten). Kh. Birgitte

   Slet
 2. Ignorerer fuldstændig skøreliv.dk's kommentar. Pfth!

  Men hvad er der nu ondt at sige om Stevia? Altså det har jeg nemlig ikke hørt. Det er det den nye 'Life' er sødet med, ikke? Tell me, tell me.
  ps. du skriver ikke om du kan lide den - altså den der Life én. Kan du?

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - intet ondt om Stevia, men altså, der var jo heller intet ondt om Nutra Sweet dengang det kom frem ;-) Jeg har ikke hørt noget konkret om Stevia og smagen er ok... Jeg kan stadig bedst lide Zero, men Life går fint an. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg drikker ikke light sodavand. I der hele taget drikker jeg sjældent sodavand med smag. Dansk vand er min last ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - Dansk vand drikker jeg i hverdagen (uden citrus). Og jeg misunder virkelig dem, der ikke drikker sodavand. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Jeg har droppet colaen for en måned siden, det var blevet til en (dårlig) vane for mig. Så nu drikkes der te og postevand. Har dog haft lyst til en sodavand i ny og næ, men har ikke købt nogen.
  God tirsdag til dig, Birgitte.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - hvor sejt! Jeg er lidt udfordret af, at kæresten drikker meget sodavand og jeg har rygrad som en regnorm, hvis det står i køleskabet ;-) kh. Birgitte

   Slet
 5. Du skal da bare gøre, som skøre-liv siger ;-) Det kan jeg jo sagten mene, for sodavand hører ikke til vores laster. En gang drak vi en del. Men holdt op. Kan dårligt huske hvornår, men det var vel, da Donnaen kom ind i billedet og bare ikke skulle vænnes til det? Nu kan der gå måneder, uden at vi har sodavand i huset, og vi har dermed bedre plads til alle de andre laster ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - det er heller ikke sådan, at jeg drikker ½l om dagen. Langt fra ;-) og ungerne får ikke sodavand til daglig. Weekenden kan sagtens byde på dansk vand, te, kaffe, rødvin i stedet for nogle glas cola. Ja, man må vælge sine laster med omhu ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...