tirsdag den 15. marts 2016

Kvindernes Internationale Kampdag

Så er jeg endelig klar med indlægget om Kvindernes Internationale Kampdag (en hel uge efter er vel meget passende?!! - og ikke et ord om, at jeg brugte ledig tid i weekenden med at se de 4 første afsnit af den nye sæson House of Cards).

Jeg indrømmer det gerne. Jeg har sgu aldrig gået rigtig meget op i den der Kvindekampdag. Altså, der er i min optik jo masser af kæmpe for, både nationalt og især internationalt, så det er egentlig underligt, at jeg sådan har ignoreret Kvindernes Internationale Kampdag. 

Det var ikke noget, vi dyrkede i mit barndomshjem og jeg tror da også på, at kampen skal kæmpes hver dag og ikke kun én gang om året. Dermed ikke sagt, at det ikke er godt med en dag, hvor vi lige får fokus på nogle af de ting, der (stadig) ikke er lige for kvinder og mænd.

Måske er én af grundene til, at jeg ikke har gået op i det, at jeg er træt af at høre kvinder tale om andre kvinders fejl og om, hvor forkert det er at gå hjemme/have karriere (alt afhængig hvilken side, man har stået nærmest i ytringen). Det ville klæde kvinder at acceptere, at vi er forskellige, men at vi derfor stadig godt kan stå sammen om at få lige rettigheder. 

Men altså - i år var jeg rent faktisk inviteret ud d. 8 marts. Til et arrangement, der skulle bringe fokus på kvinder i lokalpolitik. Der er nemlig for få kvinder på rådhusene (altså på det politiske niveau, ikke i administrationen). Foto'et viser faktisk andelen af kvinder i de skrevne kommuners kommunalbestyrelser/byråd. Og det er da lidt skræmmende! 
Aftenen bestod derfor i nogle oplæg fra yngre og erfarne kvinder i byrådene, samt en omgang gruppearbejde, hvor vi skulle komme med gode idéer til at få flere kvinder til at stille op.

Oplæggene var rigtig fine, med en blanding af, hvordan de var blevet valgt og hvilke udfordringer der gav, at være kvinde i lokalpolitik. Lad os bare sige, at der kom nogle hårrejsende sandheder på bordet. Især andre kvinder, der havde haft ubehagelige kommentarer til kvindernes valg om at stille op til lokalpolitik.

Tallene for kvinders deltagelse i lokalpolitik er så 'dårlige', at man står godt til at blive valgt ind alene på sit køn og det er jo ikke et ønske-senarie. Men der mangler altså kvinder i lokalpolitik på Vestegnen. Så gruppearbejdet gik ud på at finde forslag til, hvordan vi får flere kvinder ind i politik. Der var bla. forslag om mere information, bedre mulighed for indflydelse og oplysning om, hvad jobbet består i helt konkret.

Det var virkelig en god, konstruktiv og hyggelig aften, med en masse stærke meninger fra de deltagende kvinder. I kraft af mit nuværende arbejde, så er det ikke en god idé, at stille op i lokalpolitik. Men hvis du derude har ønske om at påvirke beslutningerne i din kommune, så er begyndelsen jo at melde sig ind i et politisk parti og så tage den derfra. Det kan faktisk godt lade sig gøre, at have både familie (inkl. små børn) og en politisk post.


4 kommentarer:

 1. Jeg er bare så enig i, at kvinder bare generelt skal være bedre til at acceptere alle de forskellige måder at være og gøre tingene på, og droppe fordommene om det ene og det andet. Drop navlepilleriet og kom videre!!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - helt enig! :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Så enig, også med skøreliv - vi kvinder kan virkelig en masse sammen meen vi kan også være hinandens værste kritikere på my way or the highway måden. Lad os da istedet være glade for at vi er forskellige - det ville da være vildt kedeligt hvis vi alle ville og gjorde det samme. Spændende arrangement, Birgitte iøvrigt. Lyder som en god og lærerig aften. Kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - det var et rigtig fint arrangement og vildt spændende at høre om de forskellige typer kvinders holdning til politik.Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...