onsdag den 16. marts 2016

Forår - den farlige årstid?

Vi prædiker gerne for vores børn om, at foråret er en farlig årstid. Fordi det stadig er koldt, men når solen kommer frem, fristes man til at smide overtøjet og drøne rundt i alt for lidt tøj. Og så bliver man syg! 

Jeg ved efterhånden ikke, om det passer. Det med sygdom. Jeg regner ikke med, at familien undslipper en omgang snot. Vi har dog så småt skiftet til lettere jakker. Og de står også åbne, når vi når eftermiddagen.

Indtil nu har vi jo ellers ikke set meget til sol og varme, trods foråret ifølge kalenderen er kommet. Men i går og i dag er håbet lysegrønt og solen har været fremme. Så meget, at man virkelig kan se, at vi trænger til at pudse vinduer derhjemme.  
I får en fin forårsblomst, i stedet for vinduerne


  

16 kommentarer:

 1. Tak for de fine blomster! Jeg har et billede klart til mit indlæg i morgen, som er næsten magen til :-). Der er nok det med årstiden, vi falder helt i svime over alt hvad der varsler om lysere og varmere tider. Jeg synes det er en pragtfuld årstid; slet ikke farlig!....

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - selvfølgelig falder man i svime, når det lige pludselig vælter frem med smukke farver, midt i al det grå ;-) glæder mig til at se dit billede. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Det kommer om nogle dage i stedet for, tror jeg :-)....

   Slet
 2. Fint billede:o) Det er så dejligt foråret er på vej og farligt er det ikke:o) Jeg har opgivet det der med jakke m.m. vores unger render rundt og holder sikkert varmen. Eftersom de ikke har haft mere end 3 sygedage til sammen de sidste 2½ år så tror jeg vi nok gør et eller andet rigtigt:) I det her skoleår siden august har ingen af dem haft en eneste sygedag og det er ikke fordi de har ligget i weekenderne. Nu har jeg jo nok jinxed it ved, at skrive sådan:/ I dag har solen bare skinnet hele dagen, åh jeg elsker det:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - hold da op, nej de er ikke meget syge. Jeg skal nu heller ikke klare - har ingen statistik, men mine unger er generelt ikke dem, der bliver så syge, at de skal blive hjemme fra skole. Lidt snot her og der, men det er vist alt vi kan prale af :-) heldigvis. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Det er det værste (og eneste let trælse) ved foråret. Vinduer der pludselig SKAL pudses. Steffen gjorde det i weekenden. Vi har direkte sol ind af alle vinduer på den ene side af lrjligheden 10 formiddag til 17 eftermiddag. Sååå det var nødvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahahahaha Cille, jeg tænkte også straks på vores beskidte vinduer ;-) noget med fokus! Ham vinduespudser-Steffen er god.

   Slet
  2. @Cille - tror godt du kunne tjene lidt på at leje ham ud billigt ;-) vi har også meget direkte sol, formiddag på den ene side og eftermiddag på stue/soveværelses-siden. Må i gang her i påsken. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Jeg stor-nyder at solen titter frem. Og selv når det er koldt - men der er et solstrejf i læ, så strækker jeg næsen mod de lune stråler. Banditterne og overtøj?! Om morgenen er de pakket ind (fordi det er koldt) og om eftermiddagen skal jeg minde dem om at få hue, vanter OG jakker med hjem - til brug næste morgen. Det er fantastisk. (xtra fantastisk fordi ingen er syge af det).

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - vi har stadig frost om natten og onsdag morgen var jeg da lige nede og skrabe is af bilen. Men ja, det er fantastisk - igen i dag med sol og blå himmel. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Hehe der er bare intet, der er så godt, at det ikke også er skidt for noget ;-) Jeg har fx fået øje på min have (det der engang var min have) i det begyndende forårsvejr. Argh, det er værre end manglende vinduespudsning!

  Bortset fra det nyder jeg både sol og lys.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - nu er jeg jo velsignet (?) med nul have og kan lade arbejdet med at plante blive gjort af ejendommens gartnere. Og de gør det godt! På den anden side, så bare ud i solen og nyde, luk øjnene, så ser du ikke haven, hahaha. Kh. Birgitte

   Slet
 6. Vi kommer retur til Danmark på lørdag, så håber meget på at foråret snart får bidt sig fast. Jeg synes overgangsperioder er lidt vanskelige mht tøj og er nok selv meget hurtig til at hoppe i sandalerne ved de første solstrejf. Med ungerne er det selvfølgelig lidt anderledes (lige på det område er jeg lidt dobbeltmoralsk:))

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - kan godt huske, at du er én af dem, der er hurtigt i sandalerne. Jeg går stadig i støvler ;-) men mon ikke I kan finde de lidt lettere frakker frem, når I kommer hjem? Håber vi. Kh. Birgitte

   Slet
 7. Jeg elsker den ubekymrethed, der trods alt følger med, at vi går mod varmere tider. Skulle man blive syg bider det sig ikke fast og bliver ved og ved, som om vinteren. Der er i det hele taget ret meget godt at sige om foråret :-)
  kh Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. @Lisbet - du har ret. Det er bare om at nyde :) kh Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...