tirsdag den 5. januar 2016

Det der 2016

Jeg har skrevet et lille indlæg til lokalavisen om 2016 - det kan læses online her - eller i dette indlæg...

Siden jeg sidst skrev her i avisen, har det både været jul, nytår og nu i morgen, Hellig 3 Konger. Jeg håber, at I alle har haft nogle dejlige helligdage og er kommet godt ind i det nye år. Selv har jeg holdt både jul og nytår på Vestegnen og har nydt ikke at skulle bevæge mig over de store afstande i år.

Nu er det 2016. Lad os lige smage på det. Et helt nyt og blankt år, som ligger foran os. Som helt sikkert kommer til at gå rigtig stærkt, i hvert fald for de fleste af os over 30 år. For os er det ofte, som om tiden bare flyver afsted. Til gengæld ved jeg, at den går meget langsomt for alle under 12 år. For dem er der nemlig mindst 100 år til sommerferien.

Endnu ved jeg ikke, hvad mit 2016 skal gå med. Jo lidt er selvfølgelig planlagt, men der er ikke nogle store beslutninger i vente. Måske er du som læser mere planlagt. Eller måske har du drømme og ønsker, som du gerne vil have går i opfyldelse netop i år.

Jeg bliver altid sådan lidt skræmt over tanken om et helt nyt år. Man har 365 dage foran sig og for nogle en helt exceptionel mulighed for at forme livet helt selv. I nogen udstrækning altså. Det kan godt virke lidt overvældende på mig, når jeg tænker efter.

For andre mennesker er et helt nyt år ikke det store. Hverdagen tager over og nytåret, med tilhørende slankekur, rygestop og mere motion, er hurtigt glemt. Allerede nu er de fleste jo godt i gang med arbejde, skole eller uddannelse. De gode intentioner bliver skubbet i baggrunden og den ene dag tager den anden.

Hvad I end propper i jeres nye år, jeres eget 2016, så håber jeg det bliver lige som I gerne vil have det. Jeg håber også, at I husker nærværet og at I sætter pris på hverdagens små begivenheder. De små ting, som i virkeligheden betyder så uendelig meget for mange af os. Vestegnen byder på mange muligheder for at nyde nuet og skabe rammerne om et godt liv. Det er bare at gribe det og få det bedste ud af det. Det er jo det, vi fylder i rammerne og selv er med til at skabe, som vi husker. Lige det, der gør vores 2016 til et helt specielt år.

Godt nytår til jer alle - og glædelig 2016.

8 kommentarer:

 1. Jeg har det på samme måde, bliver altid lidt eftertænksom op mod nytår, for hvad skal det nye år fyldes med? Det er et stort spørgsmål, hvis det får lov. Dejligt indlæg :-)
  Kærlig hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - som jeg har skrevet tidligere, så tror jeg bare året skal fyldes med at være tilstede i nuet - og ikke så meget andet. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg tænker, at det er godt at være tænksom omkring hvad man fylder sin timer og dage med. Uanset om det så kun sker den ene gang om året... Jeg tror vi er mange, som prøver at fylde os med mere tilstedeværelse i 2016. Et opgør med multitasking og velkommen til monotasking.... Min Ældste Pode er dog ét af den slags sjældne børn, som synes at tiden går alt for stærkt. Tænker ofte på, hvordan han mon får det, når han runder de 40!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mor-monster - ja, min ældste på 14 år er også begyndt at synes, at tiden går hurtigt ;-) og ja, jeg tror mange gerne vil gøre op med stress og jag og perfektion. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Det er jo lige det. Der skal helst være tid til det hele, både nærvær og planlægning. Og selv om jeg hylder nærværet, synes jeg, at planlægning bliver mere og mere nødvendigt. Først fik vi anskaffet os Kamelen, som gør spontan-ferier eller bare udflugter lidt umulige, og senest kan jeg konstatere, at der også skal planlægges i forhold til Donnaens fritidsjob. Pyh. Men så er det godt at blive mindet om at huske at holde fast i de små ting :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - nu skriver du jo til dronningen af planlægning. Jeg har både et stort kontrol-gen plus jeg ikke fungerer godt, hvis tingene ikke er planlagt. Tillæg så to børn og en eks-mand. Jeg lover dig, planlægning forsvinder ikke ud af mit liv lige foreløbig ;-)
   Men du / I skal huske at holde fast i det gode ved at Donnaen stadig gerne vil på ferie med jer. Det er faktisk en stor ting. Kh. Birgitte

   Slet
 4. I 2016 skal vi bare være - som du vist formulerede det tidligere. Er sikker på at der kun kan komme noget rigtig godt ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - det er jeg også helt sikker på. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...