søndag den 11. oktober 2015

Endnu en madopskrift

I sidste uge lavede jeg en super nem og lækker pastaret til mine veninder. Så den vil jeg gerne dele med jer på sådan en dejlig efterårs-søndag, hvor jeg stadig ikke er på toppen!

Opskriften er inspireret af en opskrift fra Sif Orellana bog 'Slyngler og stanglakrids', som hedder Solskinspasta, men jeg synes, den går fint her om efteråret også. 





Du skal bruge:
500 g. hakket kylling
4 forårsløg (gem det yderste grønne til pynt)
2 fed hvidløg
1 glas sorte oliven (jeg bruger dem uden sten)
2 røde peberfrugter
1 bakke cherrytomater
1 hønsebouillon terning plus ca. 3 dl. vand
2 spsk. tomatpure
1 spsk. flydende honning
1 spsk. timian
1 citron (skal og saft)
500 g. grov spaghetti eller anden pasta
salt og peber
parmasanost

Sådan gør du:
Svits kylling i lidt olie. Tilsæt oliven, timian, presset hvidløg og finthakket løg. Tilsæt derefter fintstrimlet peberfrugt og tomater i halve. Smuld bouillonterning i retten og tilsæt vand. Lad det simre i ca. 5 min. Tilsæt revet citronskal, honning, citronsaft og tomatpure plus salt og peber. Lad det simre nogle minutter. Kog spaghetti og hæld i et fad. Kom kød og grønt over og pynt med toppen af forårsløget. Server med høvlet parmasanost.  

Som I kan se af mit billede, så er der godt med oliven i, men de er nemme at sortere fra for dem, som ikke lige bryder sig om smagen.

Velbekomme - og fortsat god søndag i solskinnet.    

2 kommentarer:

  1. Det lyder lækkert, elsker den slags nemme og alligevel lækre retter :-)
    Håber snart du er på toppen igen. Kh Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. @Rikke - Tak, ja, den er hurtig og let :-) og lækker (rent Kinderæg!). Jeg er ved at være frisk.. næsten. Kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...