tirsdag den 27. oktober 2015

Når man er på indkøb

Dette indlæg kunne også have heddet 'en søndagstur i Netto'. Det handler om at handle. Dagligvarer. Det vi lige mangler. Eller ikke mangler...

Jeg har i mange år været fast kunde hos nemlig.com og kørt slavisk med madplaner i de uger, hvor ungerne er hjemme. Og ikke så langt fra os, har der ligget en lille Brugs, som nu har lukket. Og det er ret så ærgerligt, for jeg kan ikke få ugens nemlig-indkøb af grøntsager til at strække en hel uge. 

Der kommer varer om fredagen og mandag aften er vi ved at løbe tør for grønt. Jeg kunne vælge at købe større mængder, men så ligger peberfrugterne bare og rynker og er ikke særlig spændende. Flere tomater indbyder blot til at spise ekstra af dem (jamen, vi spiser store mængder grønt) osv. 

Indtil nu har vi brugt vores Brugs til at supplere med det, vi løber tør for. Eller det som jeg havde glemt i planlægningen. Og fordi den lå så tæt på vores lejlighed, så har vi også kunne sende ungerne ned og købe eventuelle småting.

Nu er det så slut. Butikken er lukket og flyttet et stykke væk. Ikke umiddelbart i gå-afstand. Mere cykelafstand. Og man smutter ikke lige ned med flasker og køber nogle pakker tyggegummi.

Så i søndags tog kæresten og jeg en hurtig tur i den lokale Netto. Efter et par småting. Og endte op med 3 posefulde varer. Bare lige hvad jeg faldt over og vi alligevel manglede. Plus impulskøb. Jeg vil ikke sige, at vi købte varer, vi ikke kan bruge. Men mange ting ville ikke have kommet i kurven, hvis det havde været i den lille Brugs (mest fordi deres udvalg aldrig har været særlig stort)

Fremadrettet bliver vi nødt til at undgå sådanne ture i Netto (eller andre steder), for ellers skrider hele vores madbudget da. Planlægning må være vejen frem og så måske en ekstra tur ud og handle en hverdag efter den yngste er puttet. Det er nu, jeg finder ud af, hvor heldig/forkælet vi egentlig har været med en dagligvarebutik så tæt på. Og hvor god jeg er til at impulsshoppe...  
Ikke helt sådan min shopping foregår, trods alt17 kommentarer:

 1. Nu har Netto også altid et eller andet, man faktisk ikke anede, man manglede. Lidt ligesom Ikea. Der er også en masse varer, man ikke ved, at man mangler:-)
  Jeg tror heller ikke, at jeg nogen sinde er kommet ud af en Netto med kun det, der stod på min seddel - godt jeg har langt til nærmeste Netto!
  Men så længe det kun sker lejlighedsvis, så holder budgettet nok bedre.-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jamen hvad er det med Netto ;-) jeg er ikke fan af IKEA, men du har ret. Man finder altid et eller andet uplanlagt! Kh. Birgitte

   Slet
 2. Så er det ikke nu jeg skal fortælle der åbner, måske, en fakta der i stedet? :P

  SvarSlet
  Svar
  1. @rijah - Coop har udtalt i Folkebladet, at de ikke vil lave en konkurrent til dem selv så tæt på... og det koster vist også en bondegård at ombygge lokalerne til dagligevarebutik, der rent faktisk overholder diverse krav. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Nå okay, det var bare en af medarbejderne dernede som sagde det til mig, At han mente det blev lavet om til en fakta :)

   Slet
  3. Ja, det havde jeg også hørt, men det blev desværre ikke til noget ifølge Coop's udtalelser.

   Slet
  4. Æv! havde mega glædet mig til deres spot varer... Nå så må vi jo ud i Brøndbyøster stadig ;)

   Slet
  5. Ja, havde også set potentiale i det. Bruger slet ikke den i BØ, mest Netto, Rema og Føtex bliver besøgt...

   Slet
 3. Sådan en Brugs har vi her i min lille by, og den er bare fuld værd. Netto er (heldigvis) inde i Ribe, og det er næsten altid min mand der køber ind. Så jeg er ude over den hovedpine ;-) KH Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - ja, det skal du være glad for ;-) kh. Birgitte

   Slet
 4. Faktisk er jeg ret imponeret over, at du normalt ikke impulsshopper, at du lægger madplaner og planlægger dine indkøb. Jeg lever altså bare på en helt anden planet - og står og stirrer ud i rummet for at se om bare lidt af din planet kan lande som en fin meteor her hos mig ;o) Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - det er en vanesag og jeg er faktisk glad for, at jeg fastholder madplaner. Det sparer os for en del penge. Måske du kunne prøve med indkøb/madplan til et par dage i begyndelsen? Kh. Birgitte

   Slet
  2. Har prøvet Birgtitte. Mange gange. Og så NU tager jeg mig sammen - 3 dage senere er køleskabet tomt eller fyldt med for gammelt mad, som jeg alligevel ikke fik lavet. Jeg mangler et gen. Slet og ret. Tror det er det samme gen, som gør at jeg ikke kan tømme køkkenskralderen.

   Slet
  3. @Liv - vi er jo heldigvis ikke ens og hvis det fungerer for jer, så er det jo ligemeget hvordan ;-) så længe manden er hjemme til at tømme skrald, haha... kh. Birgitte

   Slet
 5. Jeg tænker også lidt, at jeg får langt til en butik, hvis jeg glemmer mad på arbejde en dag :D :D

  SvarSlet
 6. Øh... Missjuliiieee fra ig her :D

  SvarSlet
 7. @Julie - velkommen til :-) Du kan jo altid slå et smut forbi Kirkebjerg Torv og få en mad hos slagteren, haha... kh. Birgitte

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...