torsdag den 22. oktober 2015

Musikoplevelser på Vestegnen

Jeg har været til koncert - endda for nylig. Læs om musikoplevelser og anbefalinger på Vestegnen her - eller nedenfor i dette indlæg:


Indgangs-stempel

Jeg er ikke specielt god til at sætte tid af til at høre live musik eller gå til koncerter. Det er ikke, fordi jeg er kræsen. Jeg har faktisk en ret bred musiksmag. Derfor har 2015 faktisk været et fint år for mig koncertmæssigt. Jeg har været afsted både lokalt og inde i byen et par gange for at nyde forskellig slags musik.

Som helt ung gik jeg ofte til koncerter eller fyldte sommeren med musikoplevelser. Og da jeg boede i Albertslund på kollegiet ved stationen, kom der en dag et fint postkort i alle vores postkasser med besked om, at vi fik ny nabo. Det var dengang spillestedet 'Forbrændingen' åbnede. Budskabet var klart - her var et spillested, der primært var for 'os på Vestegnen'.

Jeg kom aldrig rigtig meget i Forbrændingen dengang, men nåede det et par gange inden familieliv og børn satte den slags ting lidt på pause. I forrige weekend var jeg så tilbage i Forbrændingen til en ret så fed koncert med rock og blues. Jeg havde faktisk helt glemt charmen ved stedet. De rå og upolerede vægge. Den uformelle tone. Den intime stemning, uden at stedet bliver for lille. Et sted, hvor musikken kan fylde uden at det bliver for meget. Betjeningen er sød og professionel og drikkevarerne er til at betale. Det kan godt være, at Forbrændingen ikke er min nabo mere, men det er helt klart et besøg værd.

Jeg har været på flere spillesteder på Vestegnen og vil gerne rose dem alle for at være rigtig professionelle steder. Det gode ved spillestederne på Vestegnen er, at de kan rumme publikum i alle aldre. Det er ikke upraktisk at have et publikum, der gerne vil sidde ned. Det var der f.eks. plads til, da jeg var i Forbrændingen (jeg var én af de yngste blandt publikum) og der er i øvrigt også handicapadgang trods mange trapper. Og spillekalenderne rundt omkring rummer musik for enhver smag og alder.


De kunstnere, der spiller på Vestegnens kulturhuse og koncertsteder, er både kendte og knap så kendte navne. Det er ikke kun kunstnere, der stammer fra Vestegnen, der optræder herude. Selv om mange af dem med rod i Vestegnen, ynder at komme 'hjem' og spille for lokalt publikum. De helt store kunstnere ligger også vejen forbi engang imellem. For altid at opleve den dejlige stemning, som publikum bringer herude.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...