lørdag den 10. oktober 2015

Plads til forskelligheder

Onsdagens indlæg i avisen kan læses her - eller i dette indlæg.


Når man læser eller hører om Vestegnen i mediebilledet, så er det altid en grov generalisering der sker. Der tages ofte ikke stilling til, at området faktisk er meget kompleks sat sammen. Billedet af de grå højhuse står jo faktisk i skærende kontrast til f.eks. gadekæret med stråtækte huse. Det kan derfor være svært at genkende det billede medier tegner af Vestegnen, for os som rent faktisk bor her.

Jeg ved, de andre medier gør det, for jeg gør det også selv. Især her i avisen. For ikke at gå for meget i detaljen med et enkelt område, så er jeg tit nødt til »at skære alle over en kam«, dvs. henvise til en generel opfattelse (i mine indlæg er det selvfølgelig oftest min egen opfattelse af tingene). 

Jeg er helt sikker på, at der sidder læsere ude omkring, der ikke kan nikke genkendende til opfattelserne i mine indlæg om, hvordan det er at bo på Vestegnen. Der findes helt sikkert folk på Vestegnen, som ikke gider snakke med deres nabo og som ikke bruger de kulturelle tilbud. Dem, der aldrig sætter fod i et shoppingcenter eller den lokale svømmehal. Dem, som ikke synes om at gå en tur i skoven eller på stranden. Dem, som ikke gider se film i biografen, medmindre det foregår i København. Måske er det dem, der mest bor her mest af nød og ikke særlig meget af lyst. For dem, som bor her længere tid, kan nok ikke undgå at engagere sig bare en lille smule i tingene i lokalområdet.


Alligevel føler jeg, at jeg godt kan tillade mig at lave generaliseringer, når det kommer til os på Vestegnen. For selv om det ikke er det samme at bo i en stråtækt villa med udsigt til Ishøj Strandpark, som at bo i en 3-værelses lejlighed i et socialt boligbyggeri i Brøndby, så er vi ikke så langt fra hinanden, som man skulle tro. Vi bor her jo. Om det er i Hundige, Albertslund eller Rødovre. Vi er dem, der definerer Vestegnen. På godt og ondt. For her er der plads til forskellighederne. Vestegnen er ikke et område, der er tænkt til, at vi alle skal være ens. Nogle skal bo i de stråtækte villaer, fordi de godt kan lide det. Andre er glade for deres lejlighed på 7. sal. Vestegnens force er jo netop, at der er noget for enhver smag. Også selv om det til tider betyder, at vi samlet set opfattes som en grå masse.

4 kommentarer:

 1. Kan virkelig godt lide dine artikler, og den måde du får dine synspunkter frem på. Du ved jeg er enig, forskellighed skal der til - og respekt for at andre mennesker ikke tænker og handler som en selv :-)
  Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - tusind tak for ros. Det er jeg virkelig glad for. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Kære Birgitte, fantastisk indlæg!
  Livet på vestegenen er en sjov størrelse! Her har man nemlig lov til at være unik!
  Vi bor i Taastrup, som er en af de mindst eftertragtede forstæder til KBH. Hvilket jeg ikke forstår!
  Vi har grønne områder, søer man kan løbe omkring, en hyggelig gågade med cafeer og butikker, cykelstier, masser af arbejdspladser, gode skoler, kulturliv i massevis og gode forhold i daginstitutionerne.
  Alt det som de fleste familier leder efter!
  Men alligevel er det ikke attraktivt nok, selvom man også sparer mellem 1-2 millioner på sit rækkehus, når det ligger i Taastrup frem for Hvidovre eller Valby! Skræmmende!
  Så jeg ville ønske, at der var flere, der fik øjnene op for "guldet" på Vestegnen!
  Her er skønt!
  Møs fra Lone / DoodleMor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone. Tak for din ros :-) Én af mine kollegaer boede i Kbh. og valgte at købe hus i Taastrup for nogle år siden. Jeg oplevede ikke, at de synes det var mindre attraktivt end andre byer på Vestegnen... men jeg tvivler ikke på, at du har ret. Det hele hænger også meget sammen med byens promovering af sig selv og om der har været gode/dårlige historier i pressen (tror heller ikke f.eks. Brøndby/Ishøj scorer højt på popularitet). Heldigvis er vi mange, der godt kan se, at her er skønt ;-) så må vi bare sprede det gode budskab! Kram Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...