onsdag den 24. januar 2018

Andre bøger jeg læser, nr. 1

Jeg læser en del skønlitteratur, fordi jeg elsker at læse. Ud over det læser jeg faktisk en del andre bøger. Både mine studiebøger, men også kogebøger og livsstilsbøger. Ja, jeg er faktisk sådan én, der læser en kogebog fra ende til anden. 

Her i begyndelsen af januar har jeg læst den nyeste kogebog fra Jamie Oliver. Den hedder '5 ingredienser' på dansk, men jeg havde lånt den engelske udgave på biblioteket. 

Jeg skal begynde med at erkende, at jeg er vild med manden og mange af hans opskrifter. På min boghylde findes f.eks. 'Spar med Jamie', som handler om sund mad til billig penge - og uden madspild. Det er en kogebog, som jeg ofte kigger i.

Den nye bog er lagt an på nemme opskrifter med kun 5 ingredienser. Altså, man skal altid  huske at læse opskriften godt igennem, inden man skal i gang. Ofte er der nemlig en eller flere basisvarer, som også skal bruges. Og jeg har f.eks. ikke altid eddike hjemme. Sådan er det generelt med Jamie Olivers opskrifter.

Heldigvis er jeg ikke bange for at freestyle lidt på hans opskrifter. Især hvis der indgår ingredienser, som ikke er almindelige i Danmark eller som vi ikke spiser hjemme hos os. Jeg glæder mig til at få lavet lidt lette og hurtige retter fra bogen.


7 kommentarer:

 1. Lyder rigtig spænende.
  Han laver meget intressant mad i tv, men pga. Hans kærlighed for bønner har jeg aldrig købe hans kogebøger.
  håber du deler nogle af dine tilpasset opskrifter

  SvarSlet
  Svar
  1. @Min Servicehund - jeg er personligt heller ikke så glad for bønner. Jeg låner de fleste kogebøger på biblioteket, så kan man nemmere finde det man kan lide. Jeg vil prøve at få nogle af opskrifterne på bloggen. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Jea det ser jeg frem til
   jeg kan slet ikke tåle bønnerne, så jeg skal altid finde alternativer.
   alligevel har jeg linser i huset, men det til Zorros hjemme kogte mad.

   Slet
  3. Jeg synes, han har mange retter, især pastaretter, uden bønner. Kh. Birgitte

   Slet
  4. Så har jeg bare været uheldig når jeg så hans udsendelse, syntes næsten altid der bønner og ærter i hans mad.

   Slet
 2. Har lånt et par bøger af ham på biblioteket, gode opskrifter. Faldt over nogle af hans udsendelser, noget med lmad på 30 min.”, ret inspirerende. Kendte ikke til denne bog, men den må tjekkets ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - jeg kender godt 'Mad på 30 minutter' - den findes også i 15 minutters variant :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...