lørdag den 28. oktober 2017

Vegetar?

For tiden er der enorm fremdrift i veganer og vegetar produkter og opskrifter.

Jeg selv har ikke nogen intentioner om at blive veganer eller vegetar. Dog vil jeg gerne sætte kødmængden ned derhjemme. Hvilket jeg faktisk har arbejdet på i nogle år allerede.

Jeg har det også lidt underligt med de produkter, der er vegetariske. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad der mon så er proppet i produktet. F.eks. sådan en køderstatning. Er der en masse E-numre i det? 

Jeg strækker som regel mit hakket kød med linser og grøntsager og det er jo ikke kunstige produkter. Men et rent sojaprodukt er jo heller ikke kunstigt. Jeg synes ikke, det er nemt at navigere i alle de nye tilbud.
6 kommentarer:

 1. Jeg ville også virkelig gerne skære ned på mængden af kød! Desværre tror de øvrige familiemedlemmer, at de skal DØ hvis ikke der er masser af animalske proteiner på bordet. Suk!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - det er muligt at snige det ind. Linser i kødsovs er en god begynder ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Nej, der er ikke en masse e-numre i! (og ikke alle e-numre er noget skidt) Hälsans produkter er glimrende, hvis man skal lege fast-food, og ellers er det jo ret nemt at lave dejlig plantemad selv. I dag har jeg fx lavet lasagne kun med planter, som gæsterne ikke kunne smage var uden kød - og der var ikke "kød-erstatning", som du kalder det, i. Bare grofthakkede bønner, for konsistensen.

  Det "besværlige" ved at leve plantebaseret er at man er nødt til at sætte sig ind i hvad man putter i munden, og også ofte lave tingene fra bunden selv - men selve madlavningen synes jeg er SÅ meget nemmere. Fx er hygiejne og affaldshåndtering meget nemmere når ikke der er animalske produkter imellem :)

  Det lyder lidt som en brandtale, sorry, men det er ikke fordi jeg har et problem med at andre vælger at spise kød og drikke mælk. Det er bare sådan en skam at plantebaseret kost har fået ry for at være besværligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Konen - hvor er jeg glad for din kommentar. Jeg har netop ikke sat mig ind i tingene, så det er dejligt, at nogle lige kan oplyse mig :-)
   Jeg laver masser fra bunden, selv om vi ikke er vegetarer. Er I helt vegetarer?
   Jeg opfatter det ikke besværligt. Jeg er bare 'bange' for at fylde noget kunstigt ind i min mad. Giver det mening? (jeg er med på den, at nogle e-numre er helt naturlige/nødvendige og ikke skadelige).
   Kh. Birgitte

   Slet
  2. Til daglig spiser vi udelukkende plantebaseret. Dvs ingen animalske produkter overhovedet. Protein får vi fra bønner, linser mv og så køber vi ind imellem gluten (hvedemel hvor stivelsen er vasket ud) til seitan, tofu eller som skrevet nogle af Hälsans produkter - Aldi er også ved at være godt med på plante-halvfabrikata. Nogle ting kan vi lave så man ikke kan smage forskel - "kød"sovs, frikadeller og "ægge"-salat - andre ting er helt uden den traditionelle kød-fornemmelse, men smager så sindssygt godt at man ikke savner det. Kinney har en blog med opskrifter, inspiration og "snyde tricks" - madmedvenner.dk

   Slet
  3. @Konen - tak for anbefaling :-) det vil jeg kigge nærmere på. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...